Güzelden de Güzelini Bulmak..?


  • Kayıt: 22.05.2020 20:47:00 Güncelleme: 22.05.2020 20:47:00

Güzelden de Güzelini Bulmak..?

 

Güzellik, güzelin tanıtıımı anlatımı, şiiri, romanı, hikayesi,  romanı mekandan mekana, zamandan zamana ve  insandan insana değişiktir. “ zevkler ve renkler  tartışılmaz “diye  bir sözümüz ne güzeldir. Bazen de , yapılan işten, görüntüden, değerinden, yararından, ilgiden ve çağa uygunluğundan o insan, o ürün, bir düşünce, o hareket, o bakış, o Selimiye ve o barış dolu sevimli insan sahip olduğumuz güzelden  de güzeldir.

 

Yaşamda güzeller ve güzellikler ancak elimizden uçup gittikleri zaman değerini ve kıymetini anlarız. Sahip olduğumuz andaki değerini anlayamayız çünkü, sahip olunan güzellik çok zaman kaybolan güzellikle kıyaslamak olanaklı değildirde ondan.

 

Güzeli ve güzelden güzeli bulma ve ona sahip olabilmek, çok zaman, doğuştan gelen yetenekler var olan olanakların uyumlu kullanımıyla olakalıdır. Tabiki aile, okul, sokak, şehir ve ülke olanakları insana yön, şekil, biçim verendir. Güzelden güzeli güzel yapan eğitim ve eğitimcidir.


Geçmişte, bizlere öğreten, dil, ırk, siyasi ve erkek ve bayan ayırımı yapmadan bütün eğitimcilere ve öğretmenlerime burdan şükranlarımı sunarım. Sizler olmadan, bu anlık yazımı kesinlikle hazırlayamazdım.

 

Güzelin güzelini aramamak ve bulma için ne çileler çekilmiştir. Bireysel gelişim ve kalıcı gelişim ve değişim güzelin güzelini bulmak için olmazların olmazlarındandır.

 

Çok zaman bizler var olan ideolojik, demagojik, sosyolojik, ruhsal, inançsal ve kültürel terimlerin arkasına saklanarak kendi gelişim ve güzelin güzelini arama isteklerini bastırarak güveni ve değişim korkusunu bastırmaya çalışırız.Tabiki bastırılan arama, bulma ve özgür olma dürtüleriyle mutsuz oluruz ve mutsuz bir aile, sokak  mahalle, şehir ve ülke yaratırız. Birde arar arar durur, bir türlü neden, mutsuz, huzursuz ve mutsuz olduğumuzu.

 

“Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler “  diyerek güzelden güzeli geçen yolu bulmak ve yürümek dileğimle hoşçakalın. 

 

Nejat Sucu