Donumuza Kadar Borcun İçine Soktular!


  • Kayıt: 24.10.2020 01:20:00 Güncelleme: 24.10.2020 01:20:00

Donumuza Kadar Borcun İçine Soktular!

 

Evrensel yokluk, ekonomik krizlerle yaşanan ve 100 yıldır yerüstü ve yeraltı kaynaklarını bölüşüm savaşları

 

Korona salgını ve borçların tekrar yapılanması

 

Dünya'nın varlıklı ülkeleri gelecek yıllarda borçlanmada 10 milyon’u (10 bin dolar) bulan borçlanma ile egemenlik ve ülkelerin tam bağımsız olabilme cesaretini ve kararlılığını yok ettiler. Hollanda’da doğan her çocuk ipotek’le, hak etmediği borçla doğuyor.

 

Sonuç ise; 1 milyar çocuk fakirlik içinde yaşıyor.

 

Aslında bize en yakın son örneklerden birisi ise Osmanlı kapitülasyonlarıdır. Osmanlı İmparatorluğu'nda yabancılara verilen ekonomik, adli, idari vb. hak ve ayrıcalıklar dır. Kapitülasyon kelimesi Latince "şartlar, fasıllar, maddeler" anlamına gelen "capitula" sözcüğünden türemiş olup "teslim olma" anlamı galat-ı meşhurdur.

 

Edebi Önder Atatürk‘ün en güzel ekonomik ve siyasi politikalarını anlatan sözü “Ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsızlıktan söz edilemez “diyerek ekonomik bağımsızlığın önemini belirtmişti.

 

Yüzyıllardır soyulan halklar


Yüzyıllarca bizleri, çeşitli entrikalarla, ayak oyunları ve kukla yönetimlerle soyan bir Dünya sermaye birikimden söz edebiliriz ki..

 

Sermaye ne yerli ve ne milli


Evet evrensel sermaye ne milli nede yerli sermaye. Onun için neden, son 10 yılda Hollanda’ya, Türkiye’den  20 milyar avro yatırım yapılır? Türkiye fakir halkı Hollanda ‘ya yatırım olarak gelen avro’ların iş, aş ve istihdam olmasına Hollanda’dan daha çok ihtiyacı var.

 

Paraya ve kapital'e karşı olmak


Gençliğimizde parası olanı sevmeme, çok sermayesi olana karşı komprador, burjuva, küçük burjuva gibi anti kapital bir sosyal kültürün oluşumu ile büyüdük.

 

Bildiklerimiz ve gördüklerimiz?


Geçen 40 yılda en önemli, bilgi ve teori ile çatışan yaşam, yaşam biçimi ve Avrupa'ya göçü yaşadık.


Sosyalistler ve Komünist düşünce ve yaşam biçimini savunanlar 80 li yıllarda yurtdışına mülteci olarak memleketten göçerken, Sosyalist ülkeler yerine, karşı oldukları Kapitalist ülkelere göç ettiler!...

 

Yurtdışına göç eden inanç gruplarının lider kadrosundakiler ise, Ahlaksız, faizci ve inancı olmayan Batı, AB ve ABD gibi Kapitalizmin cennet vatanlarına göç ettiler. 


Aslında yaşam geçmişte olduğunca oportünist, gelecekte ise olduğunca ütopik ve ütopya olmaya mahkum değil mi.


Sevgilerimle sağlıklı kalın.

 

Nejat Mustafa