Korona Günlerinde Yeni Yaşam Aşkları


  • Kayıt: 03.12.2020 16:46:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:47

Korona Günlerinde Yeni Yaşam Aşkları

 

(De nieuwe, nieuwe liefde in tijden van Korona)


Yaşamda her ne kadar Korona gibi salgın Pandemiler olsada, yaşam ve yaşamın yeni yeni umutları ve heyacanları ile geleceği yeni inşa etmek için yaşam aşklarınada gereksinim vardır.

 

Yaşam heyacanını anlamak için, bir Almelo’dan Amsterdam’a giden A1 Oto yoluna düşmek TIR ve Trafik hareketliliğini, ticareti ve insanların gelecek umutlarını görmek gerek. 

Tabiki burada olumsuz olan, insanların ve ülkelerin sahip olma hırsları ve yanında gelen doğa, çevre ve insanın sağlık sorunları.

 

Değişim ve yenilik


Bu zamanda değişim ve yenilik gerek ve birbirlerini tamamlayan yaşamın temel öge ve olguları olarak kabül ederek geleceğe yeniden umutlarla ve yeni heyacanlarla bakabilmek gerek.

 

Sosyal girişimcilik ve yenilik birbirleriyle bağlantılı terimler (Sociale onderneming, vakmanschap, vernieuwing en verandering). Bunun için yeni fikirlere, planlara ve geleceğe katkıları olacak faaliyetlere gereksinim var.

 

Sosyal Kurumların ilacı Korona


Hizmet veren, geçmiş dönemin maddi ve manevi yükünü Korona krizi, salgını ve alınan ekonomik, sosyal, toplumsal tedbirler ve destek paketleri ile var olan yaralarına yeni bir Korona merhemi (desteği) bulundu.

 

Yeniliklere ve değişime hazırlıklı olmak


Yeniden yapılanma, değişim ve yenilik sosyal kurumları ve faaliyetlerini zorluyor.


Hiçbir sey eskisi gibi olmayacak diyoruz da, nasıl olacağını bilemiyoruz?

 

Onun için;


Yaşamda yeni umutlar ve değişim dolu yeni çalışmalar, faaliyetler ve planlar geleceği kurmak isteyenlere kaliteli bir yaşam ve gelecek sunmakta sabırsızlanıyor.


Bunlardan birisi mutlaka siz olmalısınız!..


Hoş ve güzlen kalın.

 

Nejat SUCU