Tedavisi Olmayacak Hastayı Doktor Neylesin


  • Kayıt: 01.02.2021 17:06:49 Güncelleme: 01.02.2021 19:08:16

Tedavisi Olmayacak Hastayı Doktor Neylesin 

Nejat SUCU

Yaşantımıza bir dilim ekmek ve bir de kahve fincan ile başlayabilmek ne güzel. Çok zaman günün yorgunluklarından bir günde olsa, stres’ten uzak bir dilim ekmekle kahvemizi yudumlayabilmek ne güzel. Sabah sabah sosyal medya Hollanda haberleri. 

Ocak ayında, Hollanda’da iş ve istihdamım bekleneninde üstünde büyüme gerçekleştirdiğini ve para babalarının, bankerlerin, bankaların ve yatırımcıların ekonomiye karşı güvenlerinde bir artış gözlendiğini, işsizliğin azaldığını anlatan sosyal medya haberleri. Güzelden ve iyiden olana ben her zaman inanmak isterim. İyi olan ve güzele inanmak gayet olağan Okulların tekrar açılması ve öğrencilerin özledikleri okullarına gidebilmeleri de önemli. Bunun yanında kısmen da olsa, alışveriş merkezlerinin belirli şartlarda açılabileceği gelecek haftada gece sokağa çıkma yasağının ( nachtklok / lockdown ) kaldırılacağı ve yaşamı hep birlikte dikkatli bir şekilde yeniden kurabileceğimizi umut etmemiz gayet olumlu.

Ama her yaşanan olumsuzluktan, Covid – 19 pandemisinden, ve gelecek korkusuyla kendilerini ve çevrelerinin yaşamlarını mutsuz ve huzursuz eden bir azınlık. Biz de tabii ki olunan ve yaşananlardan mutlu olmadık ama, var olan gerçeklerle ve geleceğe umut ile bakabilmenin ve yaşam köprüsünü kurabilmenin sanatını bilmek ve öğrenmek gerek. Covid – 19 Sendromu Covid – 19 Sendromu belirli bir ruhsal hastalık olarak uzun yıllar kalıcı olacak. Evet bazı insanlar gerçekten kendilerini hasta hissedecekler ve hasta olacaklar. Tabii ki UWV ve diğer işverenlerin hastalık kurumları (Arbo) resmi zaman hastalığı olduğunu kabul etmeleri uzun yıllar sonra gerçekleşecek. Geçen Pandemi döneminde yaşadıklarımızla, sınırlı özgürlük, aile ve yaşamın kıymetini öğrenebildiysek ne mutlu bizlere. O mutsuz, huzursuz ve geçimsiz olanlara bir sözüm yok. Onları kendi hallerine bırakmak gerek çünkü, bazı ruhların tedavisi de yoktur, O dostlara, akrabalara ve hemşehrililerimize en uygun söz;“Tedavisi olmayacak hastayı doktur neylesin “!. Yeni umutların yeşerdiği, yangın yerine dönmüş bir Ormandan, bahar Muson yağmurları ile yüzlerce yeni bir yaşam için filizlenen tohumlar gibidir yaşam. 

Mutlu ve huzurlu günler dileğimle.