Hollanda Hükümetinden Eğitime 8,5 Milyar Avro Destek


  • Kayıt: 19.02.2021 13:55:34 Güncelleme: 19.02.2021 13:55:34

Hollanda Hükümetinden Eğitime 8,5 Milyar Avro Destek

Hollanda Eğitim Bakanları Arie Slob ve Ingrid van Engelshoven tarafından yapılan basın açıklamasında; Hollanda eğitim kurumlarında Korona salgınından sonra oluşan geri kalmışlığı gidermek için gelecek 2, 5 yıl için, ilk ve ortaöğretim ve özel okullar için 6 milyarlık bütçe ayrılmış bulunmakta. Her eğitim kurumu ortalama 180 bin avro destek alacak.

Orta Dereceli Meslek hazırlık ve meslek okullarına ise, MBO ve VMBO‘lara ayrılan destek miktarı 1,3 milyar Avro’yu bulmakta.

Meslek Yüksek Okulları (HBO ve Üniversiteler‘de (WO) artan öğrencilerin eğitimleri için gerekli olan personel için ise, 645 milyon Avro’luk destek ayrılmış bulunmaktadır.

Öğrenciler ise, Okul kayıt ücretlerinin (Collegegeld) yarısını ödeyecekler, daha çok bir zaman içerisinde eğitimlerini tamamlamaları olanaklı olan öğrencilere daha çok ücretsiz veya indirimle yolculuk yapma imkanı da verilmekte.

Korona’nın Eğitime verdiği zarar büyük. Gelecek 3 yılda büyük servetler harcanarak, meydana gelen geriliği kapatmaya çalışacak Hollanda eğitim ailesi.

Dünyada, bir milyar 250 bin çocuğun eğitim ve destek almaya ihtiyacı var. Olan olmayanla paylaşamadığı sürece, çocuklara Bisküvit, okullarında süt ve sıcak yemek olanağı olmadığı sürece bizimkisi ise, hayaldi ve ütopik hisler.

Saygılarımla.

Nejat Sucu