Hollanda'da Ticari Oturum Nasıl Alınır? (Ankara Antlaşması)


  • Kayıt: 20.02.2021 08:21:17 Güncelleme: 20.02.2021 09:53:32

Hollanda'da Ticari Oturum Nasıl Alınır? (Ankara Antlaşması)

Av. Ismet Özkara

Son dönemlerde Hollanda'ya Ankara antlaşması yolu ile ticaret yapmak isteyenlerden sıkça sorular gelmekte. Bu ayki yazımızda bu konuya değineceğiz.

Ankara antlaşmasına dayanarak Hollanda’da şirket kurma hakkınız vardır. Fakat bu iş yeri kurma hakkı oturum hakkı anlamına gelmiyor. Ticari oturum hakkı için belirli şartlara uymanız gerekiyor.

1. İş planı Ondernemingsplan Ondernemıngsplanı bağımsız ve uzman bir şirket tarafından yapılması gerekmektedir ve önemli olan ise pazar araştırmasının detaylı bir şekilde yapılması gerekmektedir.

2. Finans bilgileri, Hollanda'ya yapacağınız yatırımın detaylı ve belgelerle sunmanız gerekmektedir. Banka dekontları, uzun süreli antlaşmalar, sigorta ve kira sözleşmeleri, vergi beyannameleri her ay bilirkişi raporu ile sunmanızda fayda sağlayacaktır.

3. Ekonomiye katkı yapacağınız iş ile Hollanda iş piyasasına zarar vermemeniz gerekmekte ve Hollanda ekonomisi ekstra bir katkısı olması gerekmektedir. IND maalesef son yıllarda evrak eksikliğinden dolayı başvuruları reddetmektedir. Ticari oturum başvurularının yüzde 98 evrak eksikliğinden dolayı reddedilmektedir.

IND başvurunuz devam ettiği sürece 3 aylık (sticker) geçici oturum vermektedir. Bu size yurt dışına çıkma izni vermez ve başka bir işyerinde de çalışma izni vermez.