ÇIKAR AMAÇLI BİR KORONA KARARI DAHA


  • Kayıt: 01.03.2021 11:16:52 Güncelleme: 01.03.2021 11:31:04

ÇIKAR AMAÇLI BİR KORONA KARARI DAHA

Ali Develioğlu

AB yine aşı pasaportunu tartıştı. Brüksel`de geçen gün 5 saat süren tartışmada aşı pasaportu kararı üç ay sonrasına ertelendi. Korona kararlarının çoğu halk sağlığı için alınmıyor. Kimse kendini aldatmasın. Seyahat özgürlüğünü kısıtlayacak olan Avrupa aşı pasaportu da öyle.

Yunanistan, Güney Kıbrıs, İtalya ve İspanya milyarlarca euroluk turizm pazarına oynuyor. Aşı pasaportu çıkarsa turist , çıkmazsa sinek avlayacaklar. Çıkarsa Türkiye büyük zarar görecek, çünkü "Çin aşısı AB`de geçersiz" diye bir kural da uyduracaklar! Böyle deyip Türkiye`ye turist gitmesini önlemeye çalışacaklar! Bunun önlenmesi gerek. Türkiye`de kullanılan Çin aşısı çok daha yüksek kalitede, bu biliniyor, ama kaliteyle uğraşan kim, halk sağlığı değil ki amaç, amaç turistten sağlanacak çıkar. Aşı takvimi henüz çok yavaş gittiği için Almanya ve Fransa şimdilik ağırdan alıyor.

Ya aşı olmayanlar, olamayanlar ya da olmak istemeyenler? Onlar kolayca seyahat edemiyecek. Şu andaki engeller onlar için devam edecek, seyahat için test ve karantina önlemlerine tabii tutulacaklar. Yani yaza Türkiye`ye izne gitmek isteyen, ya da Türkiye`den buraya gelmek isteyen için haksızlık! Bu insanların seyahat özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir. Ama hak ve eşitlik düşünen kim?

Korona faturasını halka çıkartma eğilimleri artarken, korona bahanesiyle her fırsatta yeni bir özgürlüğün daha kısıtlanacağı bir döneme mi giriyoruz? Avrupa otoriterleşiyor mu? Sadece bu da değil: Türkiye gibi turizm ülkelerinin on milyarlarca zarar göreceği, yoksulluğun ülkemizde daha da artacağı, kıyasıya bir küresel çıkar çatışmasına dönüşüyor korona kararları. Aşı da da böyle yaptılar.

Hayırlısı deyip beklemeye alışmış olanlar için sorun yok!