Gel Gülüm Boynuma Sarıl, Benden Sana Sadece Sevgi Bulaşır!


  • Kayıt: 06.03.2021 11:08:00 Güncelleme: 06.03.2021 11:08:00

Gel Gülüm Boynuma Sarıl, Benden Sana Sadece Sevgi Bulaşır!

Mustafa Nejat SUCU

Güzel Haber Haber Değildir (Goed nieuws is geen nieuws) Hollanda’da haber ve basın için kullanılan bir Atasözü. Nerden çıktı diye soracak olursanız ? Son günlerde sosyal medya, resmi ve gayri resmi Hollanda devletinin kurumları vatandaşlar tarafından o kadar çok pis mikrop Korona ile ilgi olumsuz haber gördük, okuduk ve haliyle bizleri olumsuz olarak etkilemekte.

Yazılı ve dijital Hollanda ve Türk görsel ve yazılı yayım kurulları da tabii ki günlük Korona haberlerini yayınlamaya devam ediyorlar. Salgının başlangıç esnasında mutlaka bilgilenmek ve bilinçli hareket etmek önemliydi. Salgının bu kadar uzun süreceğini düşünememiştik. Evet salgının bu kadar sosyal, ekonomik, ruhsal ve fiziksel tahribatlara sebep verebileceğini ve sevdiklerimizi bizlerden koparacağını düşünememiştik. Gerekli olan Hollanda hükümetinin tedbirlerine gönüllü uymada genelde bir sorunumuz yaşanmadı, ama artık ben ve diğer arkadaşlar, adına ne dersek diyelim Covid – 19 haberlerini okumamaya başladık.. Olumlu gelişme Hastalanan arkadaşlar için tabii ki salgın hoş değil, ama son günlerde hastalıkla yüz göz olan ve etrafından hasta olanların artık Korona Tabusun’dan “kurtularak tecrübelerini ve hastalıkla ilgi bilgileri paylaşmaya başladılar.

Yaşlılarımız zor durumda Yaşlı Türk, Müslüman ve göçmen toplumu ruhsal ve fiziksel olarak zor bir dönemden geçmekte. Yaşadıkları ülkeye güvenemiyorlar. Hollanda’nın kendilerine bakmayacağından, kısacası ölümden korkuyorlar. Gerçekten ölüm korkusu ile onları anlamakta zorluk çekiyorum. Çok zaman Hollanda’da kalmayı istedikleri halde, Türkiye’ye de gidemedikleri için “Yaşam ile ölüm arasında korku, kuşku ve geleceğe güvensizlik içinde yaşamaya devam ediyorlar. Korkmakla da haksızda değiller. Korona çok zaman pek yakın, bazen de bir basit grip gibi “ Merhaba ‘deyip geçip giden sevimsiz bir mikrop. Hastalıkla mücadelenin önemi İlk önce, salgından korunma ve onun önlemlerini alarak mücadele etmenin sorunu Tabu olmaktan çıkarıp 2020 ve 2021 yıllarının bir gerçeği olarak görmek ve paylaşabilmek önemli ve olumlu bir gelişme.

Çok da karamsar olmadan, çok da meşgul olmadan sanki yaşantımızın bir parçası gibi açıklık, transparan olma ve gerekirse tedbirlerimizi alarak mesafeyi koruma önemli. Ciddiye almak Hepimizin evde kalması ve evden çalışması mümkün değil ama , mümkün olduğu kadar, evde kalarak daralan ruhlarımızı rahatlacak bir faaliyet içinde olmak, birimiz hikaye yazarız. Birimiz Kur’an – ı Kerim, okuruz, kimimiz fotoğraf çekeriz. Mutlaka bu zor günleri toplumsal az hasarla geçirmemiz mümkün.

2021 yılına yeni umutlarla girdik Bu yılın başından itibaren onlarca firmanın geliştirdiği Covid – 19 aşısı uygulanmaya başladı. Ben olumlu ve etkili olacağını söyledim ve her türlü olumsuz dedikodu karşı aşıdan yana olduğumu her yerde açıktan söylemekten çekinmedim. Gelecek günlerde bilim ve teknolojinin ürettiği Covid – 19 Aşışı ile yaşantımız normale dönecek, birbirimize dokunacak, birbirimize sarılacağız. Birbirimize sevgi ve mutluluk bulaşacak yeniden.

Birbirimizin kıymetini anlarız belki de!.. Bunda ‘da vardır bir hayır. Belli mi olur, yıllarca gözümüzün önünde olan aile yakınlarımızın, komşularımızın ve sevdiklerimizin değerini daha iyi anlar ve onlarla yaşamı daha leziz kılar ve yeniden mutlu yaşarız. Sevgilerimle hoş ve sağlıklı kalın.