Köpeksiz Köyün Para Babaları!...


  • Kayıt: 07.03.2021 12:18:40 Güncelleme: 07.03.2021 12:18:40

Köpeksiz Köyün Para Babaları!...

Nejat Sucu

Kapitalizm ve Neo liberalizm, var olan ekonomik, sosyal ve siyasi sitemlerin en ideali olmasa da, sahip olduğu feodal inanç ve üretim ve tüketim sistemiyle insanın bencil yaşam biçimine en uygun olanı.

Belli ki insanın egolarını tatmin eden, biriktirme ve sahip olma duygularını tatmin edebildiği sürece, sahip olunan Oligarşik devlet sistemi ve organları ile korunan ve kollanan bir ekonomik ve siyasi sistem.

Gazı kaçan ve boşalan balon !

Neoliberalist ekonomik sistem için para ve balonun içine pompalanan Dollar, Avro, Sterlin, Yuan, Türk Lirası ve daha önceleri Florin, Mark ve Frank idi. Sistemi kabul edilir kılan ise, bu sisteme karşı olabilen, eline geçen balona (Paraya) belirli bir süre sonra aşık olması.

Hollanda işverenleri 2020 yılında 40 milyar avro kredi kullanmışlar.

Diğerlerinin kullandığı ve kullanmakta olduğu krediler; Hollanda hükümeti, € 100 milyar, işverenler € 40 milyar, Avrupa Birliği fonu 750 milyar avro ABD $4 bilyon dolar. Almanya 750 milyar avro ve IMF gibi kredi ve para kurumları.

Tamam anlaşıldı, Korona pandemisi ve ekonomik sonucu çok ağır. Zaten balonun gazı kaçmış ve var olan krizin açığa çıkması için bir gerekçe ve suçsuz bir sebep olması gerekiyordu. O da bulundu ve Korona mikrobu ve sonuçları..

İki soru sormadan da geçemeyeceğim. Nedir ederseniz ?

Tamam anladık. Borçlu ve var olan sisteminin kimse altında kalmak istemiyor. Yeni ve büyük değişimlerde yolda gözükmüyor. Onun için yeni para pompalamak gerek. Para pompalayana kaynak, banka, banker ve para babaları var.

Krizin yıkımını ve bedelini kim ve kimler ödeyecek?

Korkarım, her zaman gibi, her krizde olduğu gibi bizler, mazlum Avrupa, Anadolu, Asya, Afrika ve latin Amerika halkları ödeyecek. Ne demişler ?

“ Vur Abalının sırtına “. Saygı ve sevgilerimle.