ASTRAZENECA AŞISI VE ÖLÜMLER?


  • Kayıt: 31.03.2021 21:07:28 Güncelleme: 31.03.2021 21:18:28

ASTRAZENECA AŞISI VE ÖLÜMLER?

Ali Develioğlu

Almanya bugün AstraZeneca aşısını 60 yaşından genç olanlar için tekrar durdurdu.

Aslında mart ayı başında AB ülkelerinin çoğu tehlikeli tromboz vakalarının görülmesi üzerine bu aşıyı tamamen durdurmuştu. Ama AB aşı otoritesi EMA herzamanki gibi bu kez de "Aşı güvenlidir" diye aşı tüccarlarını kollayan karar alınca, tekrar serbest bırakılmıştı.

Norveç, İsveç ve Danimarka ise EMA`nın ciddiyetsiz tavsiyesine uymayarak, bu aşıyı bırakmıştı. Geçen hafta Norveç ve Alman bilim adamları AstraZeneca aşısıyla tromboz ölümleri arasında kesin bağ olduğunu açıkladı.

Bu arada çoğunluğu kadın olmak üzere Almanya`da AstraZeneca aşısından 7 insan daha yaşamını yitirdi! Bunun üzerine Berlin ve Münih aşıyı 60 yaşından gençler için durdurdu, çünkü ölümler 60 yaşından aşağı. Bugün ise tüm Almanya`da durduruldu.

Hollanda Sağlık Bakanı De Jonge ise AstraZeneca aşısı olmayanları tehdid etti: "Aşıyı reddedene en az aylarca aşı sırası vermeyeceğiz başka bir aşı için"!

Avrupa`nın en sağcı mı, yoksa en insancıl ve demokratik hükümeti mi var acaba Hollanda`da!!

Haa, bu arada Merkel, Macron ve Putin dün Rus aşısı Sputnik`i AB`ye almak için telefon görüşmesi yaptılar. Halbuki daha 6 ay önce AB liderleri "Putin`in aşısı da kendisi gibidir, güvenilmez, uyduruk aşı" diye medyalarında karalıyorlardı! Güvenilmez aşı kendilerininki çıkıverdi!

Sorum şu: EMA mı doğrudur? Almanya`nın bugünkü sadece 60+ kararı mı doğrudur? Norveç, İsveç ve Danimarka`nın tamamen durdurma kararı mı doğrudur? Yoksa Hollanda`nın " Olmayanı uzun süre bekleterek cezalandıracağız" kararı mı doğrudur? Ve hangi medya haberi doğru?

Büyük siyasal ve ekonomik çıkarlar insanın gözünü hele bir karartmaya görsün! İŞTE BÖYLE BİRBİRİNE TERS 4 TANE `DOĞRU` ÇIKARIVERIR İNSANIN ÖNÜNE!