KORONA GÜNEŞTEN KORKACAK!


  • Kayıt: 03.04.2021 09:50:34 Güncelleme: 03.04.2021 09:50:34

KORONA GÜNEŞTEN KORKACAK!

Ali Develioğlu

Korona konusunda çok sevindirici bir buluş! Sağolsun güneş! Bu kadarı da beklenmiyordu!

Aslında şaşırmamak lazım, yaşamın ve evrenin kaynağında güneş ve güneş ışınları yok mu zaten? Gezegenimiz güneşten kopma, üzerindeki bütün maddeler güneş ışınlarının soğumasıyla oluşma, güneş olmasa eksi 273 derece olur ısı, donmanın da ötesi...

Santa Barbara Üniversitesi 8 aydır süren araştırmaların sonucunu açıkladı: güneş ışınları korona virüsünü tahminlerin 8 KATI HIZLA öldürüyor! Aylardır yapılan çok sayıda deneyde , elektronik radyasyonun, özellikle güneşten gelen ultraviyole ışınlarının, virüs RNA`sını tahrip ettiği anlaşıldı.

Aslında ışıktakı kısa dalga UV ışınlarının çok daha etkili olduğu görüldü, ama bu ışınlar gezegenimizin stratosferindeki ozon tabakası tarafından epeyce önleniyor. Uzun dalga UV ışınları da etkili, özellikle tükürük gibi maddelerle interaksiyon içerisinde korona virüsünü daha da öldürüyorlar. Grip virüsünü de öldürüyorlar. Üstelik güneşten gelen UV ışınları, yapay UV ışınlarından çok çok daha etkili!

Yazın öğlen güneşinde korona virüsünün en fazla yarım saat yaşayabildiği görüldü! Oysa kışın 2-3 gün yaşayabiliyor. Hindistan, Brezilya gibi ülkelerde korona salgınının etkili olması ise ne yazık ki, yoksulluk, aşırı nüfus ve toplu yaşama ve bilgisizlik gibi başka nedenlere bağlanabilir. Ayrıca Güney Afrika ve Brezilya şu an sonbahara girdiler.

Bu arada elektronika sanayisine gün doğdu, çünkü vantilatör vs gibi teknik araçlara UV ışınları yayan aletler eklemeleri gerekecek. Bunlar ne zaman piyasaya çıkar şu an belli değil. Yeni yatırım alanı!

Türkiye`de de salgının kuzeyde daha etkili olduğu dikkatinizi çekmiş miydi? Halkımız bu üniversitenin buluşunu zaten çoktan bulmuştu galiba, ki bu kış Bodrum ve Antalya gibi güney bölgelerine göç oldu!

Sevgili güneş, sağolasın !