Kendimizin olmadığına Özlem Duymak!..


  • Kayıt: 19.04.2021 10:01:14 Güncelleme: 19.04.2021 10:01:14

Kendimizin olmadığına Özlem Duymak!..

Nejat SUCU

İnsan var olduğundan itibaren kaliteli bir yaşam, güven, yeterli beslenme ve gelecek neslinin devamı için var olma kavgası vermiştir.

İnsanın iyisini, güzelini ve daha kalitelisini arama özü ve damarı olmasaydı insan insan olarak ilkel bir yaşam süren küçük kabile toplumlarından ileride gidemezdi. Bir düşünün, Türkiye’den Hollanda’ya, Almanya’ya, Kanada'ya ve Avusturalya’ ya kendini göçer eyleyen Oğuz’ların torunları göçer konar yörükler. Biz de Oğuz Türkmen'leri gibi geldik konduk Hollanda’ya.

Hollanda’da siyah saçlı hanımlar, kendi saçlarını sarıya boyatırken, Hollandalı hanımlarda kendilerinde olmayan kara saçlara özen duydukları bilinmekte. Tabii ki saç boyatmanın birden çok nedeni, belki toplumda farklı görünmemek, ırkçılığa, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa uğramamak ve de en önemlisi belirleyici (dominant ) Sarı Hollanda’ya ait olmaya ve benzemeye çalışmak ( Erbij horen tot )

Bu akşam üzeri, Lahey’deki Çalışma ofisi Het Catshuis’den Hollanda’Demisyoner, Devrik Başbakan Mark Rutte’nın spor giyimiyle Bisikleti’nin üzerinde görüntülenmiş bir resmi var. Bisiklete binen ilk başbakan olmamakla birlikte, son başbabakan da olmayacak.

Doğal ve özgür yaşam

İnsan nerede olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın bazı temel ihtiyaçları çok önemlidir. İlk öncelik yemek, içmek, konut ve gelir gibi gözükse de, bana göre yaşamda ilk öncelik yaşam güvencesi ve hür irade ve hür girişimciliktir.

Hollanda hükümetini bekliyor 

Evet seçimleri yaptık ve seçimlerden sonra Hollanda Başbakanı yasal suç ve kabahat sayılmayacak, kendisinin olmadığı birinin geleceği ile görüş bildirmek ve bunun o kişinin politik kariyerinde etik Hollanda politikasıyla özleşmeyen bir olayın ve depremin artçı sarsıntılarını yaşamakta. Gelecek günlerde Hollanda politik depreminin verdiği kırılma ve politikaya güven her geçen hafta olumlu yönde gelişmekte.

Ayrıca, hükümetin ve koalisyonun haftalık ajandası ve bilgisi açık ve şeffaf olarak Hollanda Temsilciler Meclisine ve lobi gruplarına ulaşacak. İnşallah karar alınmaz ve yönetilmez bir hal almaz.

Nasıl Korona krizinden, Temsilciler Meclisi seçimlerinden birinci parti çıkan 10 yıldan fazla Hollanda Başbakanı olan Mark Rutte yine, isteyelim veya istemeyelim Hollanda’da Başbakan olmayı istiyor.

Diğer bir alternatif ise...

Demokrat 66 Partisi’nin (D66) çiçeği burnunda yeni lideri Sigrid Kaag ‘ın Başbakanlığında , dışarıdan VVD ‘CDA destekli geçici bir Milli Mutabakat ( De coalitie van de nationale herstel ) kurulması ve 2 yıl sonunda yeniden seçimlere gidilmesi. O 2 yıl içinde taşlar tekrar yerine oturur ve seçmen daha bilinçli ve duygusallıktan uzak gerçekçi karar ve seçme imkanı bulur.

Sağlıcakla kalın.