Tam Korona Aşılanmış Sevgili


  • Kayıt: 29.04.2021 11:05:28 Güncelleme: 29.04.2021 11:05:28

Tam Korona Aşılanmış Sevgili

Nejat Sucu

Gelecek aylarda aşılanmış bulunan ülkelerde, iyileşmeye ve yaşamın normale dönüşümündeki atılacak adımları ve bu Eylül veya Ekim ayında doğal yaşama dönebileceğiz.

Tartışma götürmez gerçek Korona aşısı olanlar, sahip olacakları “Korona Pasaportu “ile rahat alışveriş, yolculuk ve Korona aşılı sevgili bulabilecekler.

Avrupa Birliği aşı olan Amerikan vatandaşlarına serbest ulaşım ve tatil yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Tartışma götürmez gerçek mi? Korona ile yaşamı felce uğratan Korona pandemisinin yaşamı sevimsiz kılan ve felce uğratan mikrobun en önemli panzehiri aşı ve aşı olduğuna geçen Eylül ayından itibaren inanmıştım. İnandım ve ben de aşı oldum.

Sağlık sektöründe çalışmam ve yaşımın gereği ilk aşı olanlardan birisi olarak, ufak tefek yan etkilerinin yanında aşının koruyucu duygusu, başkalarına bulaştırma yüzdesindeki azalma ve başkaları için yaşama ( wij ) başkalarının yaşamını da önemli kılma güzel bir duygu.

Aşı salgını ve ölümleri azalttı ileri yaşta bakım evlerinde bulunanların aşı olmalarından sonraki hastalık ve ölümlerine rekor bir düzeyde azalma görüldüğünü radyo programlarından duymaktayız.

Yaşadığı Ülkenin Devletine güvenmeyen göçmen toplumu Hollanda’nın büyük şehirlerden Hollanda toplumuyla yana yana yaşayan bir Türk göçmen toplumu var. Her ne kadar Hollanda’da yaşayan bu toplumun günlük beşeri ilişkileri Hollânda'lı komşularımızla oldukça az. Kendi derneği, mescidi, camisi, kahvesi, bakkalı, fırını, kasabı, süper marketi ve kendi Türkçe konuşan aile doktoruna bile sahip bir Hollandalı komşularıyla yan yana yaşayan bir Türk göçmen toplumu. Korona aşısına ilgi göstermeyen göçmenlerin oranı yüzde % 70 ‘e yakın Evet, Hollanda yönetimleri, memurları ve politikacıları ile göçmenler arasında bir güven sorunu yaşanıyor. Belirli yaşa gelmiş göçmenler, Hollanda’nın kendilerine bakmadığını, bakamadığını düşünerek ve ölmekten korkan bir toplumsal buhran. Güven sorunu Hollanda toplumu var olan sorunlara gündem gelişmelerine karşı sorumsuz ve ilgisiz. Türk göçmen örgütleri ve kurumları çok zaman yetersiz, ilgisiz ve bilgisiz. En önemli bir sorun olan, yaşamda huzurlu ve güvenli bir gelecek için en önemlilerinden olmazlarından olan “Güven “ Bu konuda güven güçlendirilmesini ve kuvvetlendirilmesini sağlayacak faaliyetler ve insan ilişkileri Hükümetin yeni eylem planı ile gerçekleştirilmelidir. Hele bir hükümet kurulsun bir bakalım. Sağlıcakla,