Belli ki Hâlâ Karın Ağrıları Geçmemiş!..


  • Kayıt: 05.05.2021 10:39:26 Güncelleme: 05.05.2021 10:39:26

Belli ki Hâlâ Karın Ağrıları Geçmemiş!..

Nejat SUCU

Yine İnternet dijital haberde günün önemli konusu aşı ( vaccin ) ve BioNTech ín kurucusu, ortağı, yöneticisi ve Korona’ya karşı en az yan etkisi olan benim de vurulduğum aşının, Het coronavaccin van BioNTech/Pfizer (Comirnaty) buluşunu sağlayandan birisi Uğur Şahin De Finacial Time‘e verdiği bilgi ve demeçten alıntı.

Günler ve aylar geçer Hollanda İnternet dijital basını bir türlü Uğur Sahin’den bir yönetici (Top man ) olarak bahseder.

Peki Uğur Şahin Kimdir? Uğur Şahin (d. 19 Eylül 1965, Hatay), Türk-Alman immünolog, onkolog, akademisyen ve bilim insanı. Mainz merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su olan Şahin aynı zamanda Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi Tıp Merkezi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Haberin resminde O yine yoktu? Bu benim gördüğüm üçüncü olacak . Ben hâlâ karınlarının ağrıdığını düşünüyorum. Haberin resminde yine aşı yapan iki sağlık görevlisi hemşire var. Yine Uğur Şahin‘e yer verilmemiş.

Kabul edilmesi zor gibi. Evet aşının bulunması ciddi yatırım isteyen bilim ve araştırma hizmeti. Bunun maddi giderinin olması yanında, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından ve belirli sağlık öteritelerinin onaylaması gereken bir zorunluluk haline gelen Korona aşısı.

Uğur Sahin’den haberler olumlu. Bu yılın sonuna kadar toplam üretimin toplam aşının tesliminin 2,5 milyarı bulması, ve toplam cironun $ 26 milyar dolara ulaşması beklenen bir başarının öyküsüdür Uğur Şahin. Evet bir Misafir işçi ailesinin, gurbetin, gurbette başarılı olunan toplumsal katılım ve 70 yılın birinci sınıf vatandaşlığa giden bir hikayesi ve öyküsüdür Uğur Şahin.

Tabii ki nasıl olurda bir Türk bu yıl toplam üretimden $ 7 milyar dolar kar elde eder? Tabii ki bu 7 milyarın diğer ortaklara ve diğer hizmet veren kurumlara dağıtılması da olağan.

Hollandalı’nın ve Avrupalının belli ki bu karın ağrısı iyileşmeyecek ve devam edecek bir müzmin hastalık.

Bizde söylendiği gibi “ Ne ondurur, ne de öldürür “ işte böyle müzmin bir hastalıktır ayrımcılık, kıskançlık ve ırkçılık. Sizle ve bizle Mezara’a kadar birlikte eşlik edecek bir hastalık. Biz biz olalım da, kendimiz bu hastalığa yakalanmayalım. Korona’nın aşısı var ama, ırkçı karın ağrısının ilacı bulunamadı hâlâ.

Sevgilerimle.