Türk Sivil Toplum Örgütlerinin Lokomotifini Harekete Geçirme Zamanı!..


  • Kayıt: 18.06.2021 16:05:47 Güncelleme: 18.06.2021 16:05:47

Türk Sivil Toplum Örgütlerinin Lokomotifini Harekete Geçirme Zamanı!..

Nejat Sucu

Gelecek Örgütsel Stratejimiz Nedir?

Geçen 2 yılın analizini yapacak olursak; beklenmeden gelen Korona salgını ve Apışıp kalan Türk Sivil Toplum Örgütleri. Aslında bu teşhisim yeni değil ve yıllarca tam doğruda olmasa tespit ederek bir adım ve birazcık duran lokomotifi harekete geçirebilir miyiz diye çırpınıp durmaktayız.

Gelecek çalışma planımız

Gelecekte karşılaşacağımız sorunlar ve gelecekte Hollanda Türk toplumunun yaşam ve temsili kapasitesini yükselmek için gerekli olanları tespit edip, bir an önce çalışma planı ile toplumun önüne çıkmak gerek.

Aslında cevherler var ama

Var olan bir sorun var. Aslında bir toplumsal hastalık, belki kronik bir rahatsızlık var. “Hep ben, hep ben “. Egoları güçlü olan arkadaşlar ama bilmiyorlar ki, bensiz ve sensiz, bizsiz ve onlarsız bir “Arpa boyu yol “alamayacakları kesin.

Eylül ve Aralık ayları arası istişare ayları olmalı.

Neyi konuşmalıyız?

Korona pandemisi, sorunlarını Hollanda Türk toplumu olarak tespit etmek ve bunu güzelce toplumla, kurumlarla ve bakanlıklar nezdinde paylaşabilmek gerek.

Bizlerin teşhisi gerekli

İlk önce toplumun önde ve öncü temsilcileri olarak bir araya gelmek ve tespit yapmak gerek. Daha sonra bunu bir plan, proje ve faaliyet olarak gelecek 5 yılda yaşama geçirmek gerek.

Uygulama ve var olacak sorunlar aynı zamanda bir öğreti okulu ve toplumsal sosyalleşme dinamikleridir. Evet bize Sosyal yaşamda geri kalmışlıkla mücadele eylem planı ( De actieplan tegen de Korona sociale achterstanden ) gerek, Fikir ve düşüncelerinizi saygıyla beklerim.

Sevgiler.

Nejat Sucu