Özlemlerimiz ve Umutlarımız


  • Kayıt: 28.06.2021 20:10:39 Güncelleme: 28.06.2021 20:10:39

Özlemlerimiz ve Umutlarımız

Nejat Sucu

Özlemek güzeldir. Özlemek, umut etmektir. Özlemek,yaşamın temel kaynağı mutluluğun temel taşıdır. Özlemek;ekmek, aş gibi hayatın olmazsa olmazlarındandır. Her şeye rağmen özlemek, umut etmek, umutla yaşamak güzeldir.

Ne demişler?

“Umut fakirin ekmeği, ye babam ye”

Tabii ki gerçekçi, ütopik düşüncede var olan sınır, kendi imkanların ve aklın yettiği, yeteneğinin elverdiği hür beyninin geliştiği derecededir.

Bazen de olmayanı, sahip olamadıklarımızı özleriz. Anadolu’nun tenha, fakir mi fakir, kervan geçmez bir köyünde bir genç Hüseyin, Paris’te Üniversite Paris Sorbonne’de eĝitim yapmayı özlerdi. Bugün o genç özlediği tıp eğitimini Paris Sorbonne’de yapıyor.

Bazen neden ne için özlediğinizi bir türlü anlayamazsınız. Artık o özlenen cazibe, meta, gizem, ulaşılmayacak peri, sihir,yok olmuş gitmiştir. Sanki 5 günlük kuru ekmeğin yendiğinde, boğazınızdan geçmez ve gözlerinizden yaş gelir ya, o anda güzel bir zeytinyağlı pivaz yemeği özlersiniz gibi.

Avrupa’da birinci ve ikinci nesil gibi bizde, bazen özler ve umut eder olduk.

Geçen gün ne düşündüm? Avrupa’da yaşamaktan ne kadar zevk alıyorsak da, bazen de günlük kazançtı, ekmekti, aştı, Avrupa stresinden uzaklaşmak, yeni bir yaşamı özlüyorsunuz.

Bir gün diyorum bir sponsor bulsak. Bir yıl boyuArtvin’de kervan geçmez bir dağ köyünde bir yılın 365 gününü ve her saatini resimlemek ve günlük bir site aracılığıyla tüm dünyaya o güzelim papatyaları, gelincikleri, çayırını, suyunu, ormanını, kışını, baharını, yazını ve güzünü resimlemek ne hoş olur diye düşündüm.

Bir yıl, tüm insanlardan uzak kalmakta zor olur amakomşularımız bir gün boz ayı, diğer gün bir tilki, sizleri merak eden dost hayvanlar olabilir. Birde bakarsınız, resimlerle başlayan 365 günlük yaşam, insanların yeni bir yaşam kültürü ve yeni yaşama bağlanacakları umutları olmuş.

Yaşam, kim bilir belirginliklerin yanında, belirginsizliklerle dedoludur. Bellidir ki yaşamı sevimli, tatlı, tüm insanı tatsızlıklara rağmen hoş ve dayanabilinir kılan “ Bilenmezleri umut etmek ve o umudu doya doya yaşayabilmek” olsa gerek.

Son 2 yılda korona ile umudun ne kadar kıymetliolduğunu daha iyi anladık.

Özlemleriniz ve umutlarınız bol olsun.