Vazgeçtim Güzel Olanı Yazacağım


  • Kayıt: 11.07.2021 17:58:57 Güncelleme: 11.07.2021 17:58:57

Vazgeçtim Güzel Olanı Yazacağım

Nejat SUCU

Zaman geliyor ve zaman geçiyor. Geçen yıllar zor ve ruhsal karanlık gecelerin kolay aydınlanmadığı zor yıllar olarak tarihimizde yerini alacak. Kocaman iki tane yıl; 2020 ve 2021 yılları kaybolan yıllar olarak tarihe geçecek.

İnşallah, bu yeni yılda, 2022’de düzlüğe, güneşli günlere ve güzelliklere doğru alınan yol, yenibaharla birlikte yeniden yaşam umutları ve heyecanlarının geleceği koronasız kocaman bir yıl olur.

Kutuplaşan ve sosyal uçurumların artığı yıllar

Bu akşam yine ben kutuplaşmanın verdiği sosyal, ekonomik ve politik zararlardan söz edecektim. Vazgeçtim, toplumsal birliğimizin altına konan kutuplaşma dinamitlerinden söz etmeyeceğim. Var olan toplumsal oyuna ben katılmayacağım.

Toplumsal kutuplaşma, ayrışma ve ötekileşme

Her ne kadar aynı düşünce, siyaset, inanç esaslarına dayanan bir birlikten söz etmesekte, aslında biz bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Biz bir birbirimizle akrabayız ve birbirine saygı ve sevgi duyan Anadolu’nun kadim halkıyız.

Denemediler mi?

Geçen 50 yılda, Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta toplumsal farklılıkları öne çıkaran iç kargaşa ve kardeş kavgasını denemediler mi? Gördüler ki bu millet, insan yaşamını ve onurunu yok sayan, ilkel kavgaları sevmiyor ve ilgi göstermiyor.

Kutuplaşan arkadaşlarında canı gönülden mutlu olmalarını isterim

Nerde, hangi siyasi, inanç ve kültürel temelde ideolojik kutuplaşmanın ve farklılaşmanın temsilcisi olursa olsun beni sosyal medyadan takip edenlerin, gizli takimcilerimin olduğu bildiğim halde, beğendiğini ve benim fikrime karşı fikir üretmeyi isteyen ve cesaret edemeyenlerin de olduğunu biliyorum.

Kimse kendinin ne kadar etki, tepki, bilmeyerek farklı hissetmeye, düşünmeye ve davranış içinde olduğunu göremez. Bilmeyerek var olan bazı toplumsal doğru olduğu şüpheli değerlere sıkı sıkı sarılır. (Veilige nest ) 

Bilinmeyenler, kendi kendini eleştiri (Feedback) özeleştiri ve doğruyu sorgulama her zaman güven vermeyen ve her insan için kolay değildir.

Bezen bana bile kızanlar olabilir. Bu adamın tuzu kurudur derler.

Nejat SUCU