Neden Benim Gönlüm Bir Türlü Uslanmaz?


  • Kayıt: 02.09.2021 16:12:39 Güncelleme: 02.09.2021 16:12:39

Neden Benim Gönlüm Bir Türlü Uslanmaz?

Nejat Sucu

Gönül, birden çok anlam taşıdıĝı için ve yaşantımızda gerçekçi olsun, hayalci olsun birden çok beklentilerimizle eş deĝerdedir. Gönüllerin birbirlerinden farklı olması yaşantımızı anlamlı ve renkli kılar. Hepimiz birbirimize benzeseydik, yaşam ne kadar monoton ve renksiz olurdu diye hep düşünmüşümdür. Çok zamanda gönül sevgi ve aşk’larda eşdeğerde değerlendirilir. Bir insanın gönlü kalır bir baş birinde. Çok zaman ulaşılması mümkün olmayan gönüllerdir birbirine.

Farklı düşünen mutlaka olacak

Farklı düşünen, söyleyen ve yaşayan gerçek dostlarımı her zaman saygıyla takdir etmişimdir. Çünkü onlar benim en güzel ve akılcı yolu bulmamdaki rehberlerim ve danışmanlarım olmuştur. Çok zaman beklentilerimiz, umutlarımız ve çeşitle denemelerimiz başarılı olmayınca da gönlümüzün kırıldıĝını ve yaralandıĝını söyleriz. Bazılarımızda gönülden alınan yaranın hiçbir zaman iyileşmeceĝini söyler ve kendisi de öyle kabul eder yaşamında.

Gönlün İstediĝi.. 

Gönlün istediĝi ve denediĝi yaşamın bir parçası olan girişimler ve faaliyetler tabii ki çevremizde var olan ve sahip olabileceĝiz olanaklarla da ilgilidir. Neden gönlüm uslanmaz? Yaşımız çoktan yaşam yolunun yarısını geçti. Avrupa’da, Hollanda’da artık bir yaşam boyunca çalışarak, sosyal topluma katılarak ve topluma bir artı deĝer katarak ömrümüzü tamamlayacaĝız. Bunu gönülden kabul etmek ve uygulayabilmekte güzel. Benim kendi kendimle var olan hesaplaşmam,Başkalarına yol mu açmıyorum? Dostlarımla neden benim yapmak isteklerimle aynı çizgide bulaşamıyorum? Neden yükümü azaltmıyorum? Daha hoş, güzel sevdiklerime ve dostlarıma neden çok zaman ayırmıyorum?

Yıllar önce.. 

Yıllar önce kendime yeni bir yaşam felsefesi ve kültür geliştirdim. “ Var olanla mutlu ve tatmin olmak, daha iyisi ve güzeli için çırpınmak, çalışmak ve umutla mücadele etmek “. Bellidir ki, iki dilli, iki kültürlü Hollanda’da yaşamanın bana kazandırdıĝı olumlu deĝerlerden birisi olmalı. Başka bir zaman gurbetin alıp götürdüĝü ve erozyona uĝrayan deĝerleride yazmaya çalışacaĝim.

Sevgilerle hoş ve güzel kalın. 

Nejat Sucu