​Twello Cumhuriyet Kütüphanesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


  • Kayıt: 29.10.2021 18:24:11 Güncelleme: 29.10.2021 18:24:11

 Twello Cumhuriyet Kütüphanesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Mustafa Nejat SUCU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, . Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu ve mutlu olsun.

Bu vatan kolay vatan olmadı. Vatanı vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle saygıyla anıyorum.

Cumhuriyet'in kazandırmış olduğu değerler o kadar çok ki, saygı, barış ve kardeşçe birlikte yaşamı kabul görmüş, alt kimliklerimizin yanında bir üst kimlik almamızı sağlayarak “ Millet “ olma, şansını elde etmiş dahası Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı olmak ne güzel bir harikulade kazançtır.

Tabi ki Türkiye’de yaşayan bütün alt kimliklerin olmasında bir sorun yok, Türkiye’de yaşayanlar olayı “Türk “olmayı kabul etmiş topyekûn bir milletiz biz. Türk olmak aynı zamanda yaşanan ülkenin eşit ve saygılı vatandaşı olmakla da eş anlamda.

Aynı şekilde Hollanda’da yaşayanlar Hollandalı dediğimiz gibi. Çifte tabiiyete, kimliğe sahip olmakta olan biz Türk göçmenlerine de Nederlander ( Hollandelı ) demekteyiz. Yaşadığımız ülke ise“ Hollanda Krallığı “

Son dönemde çok çok önemli bulduğum, bizim bir Türk milleti olduğumuzun önemini komşu ve kardeş ülkelerde iç savaşları görünce daha iyi anlıyorum. Bizim ne kadar güzel bir Millet olduğumuz gerçeğini tüm dünya ya haykırmak istiyorum ve Millet olmanın Cumhuriyet'in en büyük kazancı olarak değerlendiyorum.

Uzun bir dönem sonra, tekrar Twello Cumhuriyet Kütüphanesinde yazabilmek 

Bazen var olan ve sahip olduklarımızın değerini elden çıktıktan ve kaybettikten sonra anlıyoruz. 2020 yılının mart ayında başlayan Korona salgını ile Twelloda’ki Cumhuriyet Kütüphanemden ( Anno 1923 / Açılış tarihi 1923 ) çalışmak mümkün değildi.

Tabi ki zamanı iyi değerlendirmede ve geçen süredeki rahat, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı istediğim gibi değildi. Bugün yeniden, geçen yıllarda olduğu gibi Twello Cumhuriyet Kütüphanesi’nde yeniden yazabilmek ve çalışabilmek çok güzel.

Tabii,ki 1923 Twello Cumhuriyet Kütüphanesi, bizim bağımsızlık ve var olma savaşında çok önemli olduğu kadar, 1923’de Kütüphane açarak okuma, eğitimde ilim ve bilimde alınan gelinen yol belli. İlimde ve bilimde hür beyinler yetiştire bilen asil ve mutlu bir ülke.

Hollanda rekabet edebilen ve rekabete dayanıklı Dünya ekonomileri listesinde İsviçre'yi geride bırakarak 4’üncü sırada yer almakta. ( Het World Economic Forum (WEF).

Onun için okumak, kütüphane, ilim ve bilim geleceğimiz için çok çok önemli. Gelin gerisini siz düşünün, Saygılarımla.