Korona ile Fakir Daha Fakir, Zengin Daha da Zengin !..


  • Kayıt: 04.11.2021 15:47:15 Güncelleme: 04.11.2021 15:47:15

Korona ile Fakir Daha Fakir, Zengin Daha da Zengin !..

Nejat SUCU

Geçen korona günlerinin vermiş olduğu sosyal, ruhsal ve ekonomik tahribatın reçetesi yine fakire kesildi.

Hollanda’da , Mart 2020 ile Şubat 2021 tarihleri arasında yüzde 10 ve daha fazla gelir kaybına sahip olan toplam kişi sayısı 190 bini geçmiş durumda.

Ortalama aylık gelir kaybı 870 avro olup ve gelir kaybı oranı yüzde 40 ‘a eşdeğerde.

Bunun yanında, gıda fiyatlarında var olan ve devam edecek olan, yüzde 30'lara varan fiyat artışları, Gaz, Elektrik, Benzin ve Dizel fiyatlarında artış Hollanda nüfusunun alım gücünü oldukça olumsuz etkilemekte.

Zengin daha zengin!

"Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar" atasözü ülkemizde en çok kullanılan sözlerden biridir.

Tarihler boyu, meydana gelmiş olan kıtlık, deprem, savaş ve salgın hastalıklar, zenginler için büyük bir rant kapısı olmuş ve bu sayede servetlerine servet katarak yollarına devam etmişlerdir.

Hollanda’da geçen Korona yılı 2020’de zengin daha da zenginleşti. Hollanda toplam 45 milyardere sahip ve bu bizim milyarderlerimizin toplam servetleri 219,6 milyar avro’yu bulmakta.

Ben Paraya, Pula, Avro ve Dolar’a Karşı değilim !

Hollanda’da milyarderlerin var oluşu demek, kredi, para ve yatırım demek. Yatırım demek daha çok çalışan ve daha kaliteli bir yaşam demek diye, teorik olarak düşünebilirsiniz.

Ancak hesaba katmadığınız çok önemli bir unsur var. O da Hollanda'nın sunduğu Yaşam Pastasından fakirin, dar gelirlinin ve asgari ücretlinin bu paydan aldığı ve aldığının iki misli kadarını geri verdiğidir.

Demek istediğim, verilen ve alınan paydan belirli bir kısım, fakire ekmek ve çocuğuna süt olurken, vergi sistemi ile Devlet kasasına geri dönüyor.

Sorunumuz sistem ile değil, bizim derdimiz insanın paylaşımı ile ilgili. Paylaşmayı bilmeyen, sahip olma hırslarımızın, gelecekte yine Hollanda ve Dünyada’ ki milyarderlerin servetlerinin ve sayılarının arttıracağı kesin.

Saygı ve sevgilerimle