Bizde, Politikada Yılgınlığa Yer Yoktur!

16 Mart 2021 tarihinde Halk temsilcilerini ve Belediye Meclis Üyelerini (volksvertegenwoordigers) seçmek için sandık başına gideceğiz...


  • Kayıt: 13.11.2021 10:35:37 Güncelleme: 13.11.2021 11:09:45

Bizde, Politikada Yılgınlığa Yer Yoktur!

“16 Mart 2022. Dag van de stemming“!

Nejat MUSTAFA Sucu

16 Mart 2021 tarihinde Halk temsilcilerini ve Belediye Meclis Üyelerini (volksvertegenwoordigers ) seçmek için sandık başına gideceğiz.

1986 yılından itibaren Hollanda’da Seçme ve seçilme hakkının ( Kiesrecht ) verilmesinden sonra, geçen süreden bu yana kimler geldi kimler geçti.

Gerçekten bir kısmı efsane ve bir kısmı da gayet var olan politik kurallar içinde başarılı idiler. Tabi ki tesadüfen bir politik partiye üye olanlar, tesadüfen belediye Meclislerinde görev alanlarda vardı. Politik Arena da başarılı olmak çok zordur. Politikada görev alanların yeni umutları, heyecanları ve toplumsal değişim, uyum ve mutlu gelecek için misyon ve vizyonlarının olması gereklidir.

Yine var olmak

Hollanda toplumunda politik olarak ne kadarını temsil ediliyoruz ? Hollanda toplumunun politik aynası (afspiegeling ) olabildik mi ?.

Güzel olan bir o kadar, var olan sorunların olması. Var olmak, düşünebilmek ve sorabilmek var olduğumuz anlamına gelir.

Politik katılım ve temsil aslında toplumsal var oluş ve aynı zamanda olduğunca kabul etme meselesidir. Onun için politik çeşitlilikle birlikte var olmak ve katılmak gereklidir. Politika bir meslek ve amaç değil bir araçtır.

Senin belirlemediğini başkaları belirler

Evet politikada var olan olumlu etki ve tepkilerimizin mutlaka olması gerekli. Kalıcı etki ve tepkilerimiz göstermek için güçlü bir şekilde temsil etmek gerekli. Güçlü temsilde ise oy vermekle ve oy vererek toplumsal katılımdaki zincirlerin parçaları gibi toplumsal zincirimizi politik temsille tamamlamamız gerekli.

Yeni yüzleri denemek gerek’

Bu gelecek dönemde var olan politik partilerde, Belediye Meclisi olabilmek için aday olanlara saygım var. İçlerinde çok iyi ve politik becerisi olanlarda olacak ama Türk – Müslüman toplumunun en acil sorunlarında haklı demeç ve fikrini beyan etmeden yorgun politikaların artı değerini göremiyoruz. Cesur, bilgili ve bilinçli ve de medeni cesareti olan siyasetçiler gerekli.

Onu için 16 Mart 2022 tarihinde Hollanda'nın 352 belediyesinin çoğunluğun da Hollanda Belediye Meclisi Seçimlerinde temsilcilerimizi seçeceğiz.

Yeni adaylara yeni bir şans vermek gerek !..

Evet, bu gelecek seçimlerde ben tabi ki kendi tercihimi yapacağım. Bu seçimlerde toplumsal katılım ve gelecek politik, heyecanı olan, Türk ve Müslüman toplumuna artı değeri ve her yönüyle katkı sağlayacak adaya oy verilmesini tavsiye edeceğim.

Geçen yılların aksine gerekirse, DENK www.denkbeweging.nl

Gibi, politik, sosyal ve kültürel bir hareket olan DENK adayına bile oy verileceğini düşünüyorum. Önemli olan araç değil varılmak istenen sosyal ve eşit haklara sahip olma yolunda küçükte olsa mücadeleye katkı verebilen temsilcilerimizdir. Kısaca Tam, eşit ve eksiksiz vatandaş olma mücadelesine giden yoldur. ( Op weg naar volwaardig burgerschap

Adaylarımıza şimdiden başarılar.