SAĞLIĞA YATIRIM MI, YOKSA ANNELER Mİ YASAKLANSIN ?


  • Kayıt: 14.11.2021 21:00:32 Güncelleme: 14.11.2021 21:00:32

SAĞLIĞA YATIRIM MI, YOKSA ANNELER Mİ YASAKLANSIN ?

Ali Develioğlu

Yarı kapanma denemesi başladı yine! Ve her kafadan bir ses çıkıyor.

Ama geçen yıl gösterdi ki; önlemlerin bir kısmı yanlış. En gerekli önlemler ise hiç alınmadı.

Mesela geçen kış, zararlı Astrazeneca aşısı yüzünden en az 6 ay kaybettik! Yakınları, müdürleri Hollandalı ya da Avrupalı diye milyarlar harcanıp halka bu aşı yaptırılmaya kalkışıldı, ölenler oldu, maalesef aşılara güvensizlik yayıldı, sonunda Avrupa Birliği bu aşıyı durdurdu! 6 ay kaybettik!

Bu aşının yerine etkili başka aşılar vardı küresel açıdan: çıkar rekabeti yüzünden alınmadı.

Geçen şubat ayında Almanya içişler bakanı Seehofer`ın korona hakkında aşırı korku yaymak amacıyla Robert Koch enstitüsü virologlarıyla gizli anlaşma yaptığı ortaya çıktı!

Haziran ayında İngiltere`de Guardian ve Daily Telegraph gazetelerinin yanısıra bazı İngiliz İstihbarat Servisi M16 üyelerinin de karıştığı skandal patlak verdi: `Bağımsız Sage` adlı lobi kurmuşlar ve bazı dev şirketleri zengin etmek için panik yaratıcı salgın haberleri yaymışlardı!

ABD`de ise Biden`ciler Trump`ı devirebilmek için korona salgınını kullanmışlardı!

Halkı 2 yıldır perişan eden bu ciddi salgını bazı egemen çevreler milyarlar kazanmak için kullandılar. Ayrıca siyasete alet ettiler.

Oysa doğru önlem sağlık sistemini güçlendirmekti! 15 yıldır Holanda`da ve başka bazı AB ülkelerinde sağlık sistemi kemer sıkma politikalarıyla küçültüldü; hastahane ve yatak sayısı yarılandı, Hollanda`da 70 bini aşkın sağlık personeli atıldı.

İşte bu yüzden yoğun bakımda sayı ne zaman 2000 hastayı geçse Rutte hükümeti, bazı doğru önlemlerin yanısıra, halka herşeyi yasaklamaya da kalkışıyor!

YOĞUN BAKIMIN KAPASİTESİNİ 2500`DEN 10 BİNE ÇIKARMIYOR! Çünkü yatırım , para gerek. Ama parayı KLM gibi dev şirketlere ve Astrazeneca gibi , 6 ay sonra durdurmak zorunda kaldıkları saçmalıklara harcayabiliyorlar!

Bu nedenlerle çoğu Batı ülkesi iki yıldır, dünyamızın çoğu yerinden daha başarısız olmuştur. Çözüm, sağlık sistemine dev yatırımlar yapmak ve çıkar çevrelerinin etkisinden kurtarmaktır.

Salgını yüzme havuzunun kenarında çocuklarını izleyen anneleri yasaklamak değil, yeterince hastahane, yatak, ilaç, aşı, doktor, sağlık görevlisi yaratmak çözer. Halka şefkat çözer!