Binlerce Hollandalı Aile, Ukraynalı Mültecileri Evinde Misafir Etmek İstiyor


  • Kayıt: 08.03.2022 16:39:35 Güncelleme: 08.03.2022 16:39:35

Binlerce Hollandalı Aile, Ukraynalı Mültecileri Evinde Misafir Etmek İstiyor

Nejat Sucu

Ama o çocukların, mimikleri bizim çocuklara benziyor.

6700 Hollandalı Aile, Ukraynalı Mültecileri Bekliyor!..

İnsanlar, ülkeler, devletler, kurum ve kuruluşlar kendi sokağından başlayan, komşu ülkelere kadar devam eden, insandan insana ayrımcı muamele yapan davranış içinde olabiliyorlar.

Tabii ki, burada var ola kamuoyu, basın, Televizyon, Radyo ve Gazetelerin yanlı ve yönlü haber akışı da önemli. Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD ) var olan sorunların neden ve nasıl olduğuyla ilgiden çok, birisi bizim dostumuz ve diğeri en büyük düşman felsefesiyle, mantık ve akla sığmayan politikalarla yüzyıllardır uğraşmaktalar.

Tabii ki, var olan savaşların birde her alanda yürütülen, Gayrinizami harp ( Psikolojik savaş) var, oda sonuçlarını vermeye başladı bile.

Bizim mültecilerimiz

Hollanda, Ukraynalı mültecilere sahip çıkmakta. Ne güzel var olan sorunun temelinden çözümünden çok Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük mülteci göçüne katkı yapmak.

Evet, Room for Ukraine vakfı Ukraynalı mültecilerin kalabilecekleri misafir aileler için, yapmış olduğu çağrıya 5000 binden fazla aile olumlu cevap verdi. Yakın bir zamanda gönüllüler ile birlikte Savaştan Ukrayna'yı terk eden mültecileri Hollanda ‘lı ailelerin yanlarına yerleştirilmeye başlanacak.

Bakışları ve mimikleri bizim çocuklara benziyordu

Geçen hafta, Radyo programında bir misafir Ukraynalı çocuklar ile Suriyeli çocukları arasında ki fark “ Ukraynalı çocukların bakışları bizim çocuklara benziyordu “. Evet bu yaşam felsefesi ile barış ve savaşlara yaklaşan bir toplumdan gelecek yıllara ne kadar katılım birleştirici ve eşit değerli vatandaşlık hakları muamelesi beklenir ki ?.

Her şartta, yaşanan ülkede var olanla yetinmekten çok, bütün kurum ve kurumlar da ve politik partilerde katılım etkili ve yetkili olmaktan geçer.

Siz ne derseniz?