Toplumsal Sorunlara Çözüm Bulamayan Siyaset Bizden “ OY” İstiyor


  • Kayıt: 14.03.2022 11:16:00 Güncelleme: 14.03.2022 11:16:00

Toplumsal Sorunlara Çözüm Bulamayan Siyaset Bizden “ OY” İstiyor

Nejat SUCU

14, 15 ve 16 Mart 2022 Tarihinde Hollanda genelinde 333 belediyede toplam 13, 6 milyon seçmen olarak kendi halk temsilcilerimizi ( Onze raadsleden )  yerel düzeyde belirleyeceğiz. Belirlenen temsilciler, bizler için yapılacak olan belirli hazırlıkların ardından karar alarak ve yürütmeyi uygulayacaklar.

Her ne kadar gönülsüz de olsam, bu seçimlerde Demokrasiye ve seçimle gelen yönetim biçimlerine inandığım için oyumu gidip kullanacağım. Oyumu kullandığım zaman, konuşma, özeleştiri, fikrimi icra etme. Feedback ve güzele sevinme ve kötü olana üzülme hakkına sahip olacağım.

Birde, dengesiz heriflere, erkekleşmiş göçmenleri, Türkleri ve mültecileri ötekileştiren partilere daha fazla temsil edilme hakkı vermemek.

En büyük sorun “Mahalli seçmeninin Belediyesine ve yerel yönetimine ortalama yüzde %16 oranında en düşük seviyede “Güven“ duyma olayıdır. 

Var olan sorunlara çözüm bekleyen sorunlar nelerdir?

-Göç, fakirlik bakım, sağlık, işsizlik ve fakirlik

Çözümü vergilerde arayan belediyeler,

Kadının aydınlanması, şiddet, kadına eşit istihdam

İsteksiz ve mutsuz seçmenle diyalog

Yaşam devam ediyor ama nasıl ?

Gelecek nasıl ve nelere gebe ? 

Cevap ve çözüm bekleyen, etnik, etik, bireysel toplumsal, yöresel ve ülkesel sorunlar yumağı.

Son 5 yılda belediye giderleri yüzde %46 artan bir Hollanda var. Abalıdan başka sırta vurulacak yük, Semer, Çul ve Palan her geçen gün ağırlaşıyor.

Efendim seçim sandığına gidecek ayaklarımda derman kalmadı. Yüküm, çulum ve palanım o kadar fazlaydı ki, ayaklarım tartmadı diye özeleştiri ve fikrini belirten seçmeni iyi anlarım.

Hem seçime katılmamak, protesto etmek, var olan tercihlerin içerisinde beğendiğim yok dercesine evde kalmak çözüm olmasa bile en doğal bir DEMOKRATİK “ protesto hakkımızdır.

Saygılarımla başarılar.