Rabbim Bu Mübarek Ramazan Ayında, Müslümanlara Hayırlar Nasip Eyler…


  • Kayıt: 02.04.2022 14:57:05 Güncelleme: 02.04.2022 14:57:05

Rabbim Bu Mübarek Ramazan Ayında, Müslümanlara Hayırlar Nasip Eyler…

Nejat Mustafa

Yok yoksul ama, mutluluk içinde ölecek Amerikalı!...

Yaşantımızda hepimizin imrenerek baktığımız, yaptıkları ve yazdıkları, sadece sözleri ile değil gerçek yaşam pratik örnekleri ile kabul ettiğimiz insanlar vardır.

İnsan ne olduğu, kökeni ve inancı ile değil yaşamında yaptığı iyi ve kötü işlerle belleğimizde kalıcı ver alır.

Bunları birisi;

Chuck Feeney , 89 yaşında Amerikalı eski multi milyarder ve bugün bir apartman dairesinde bir Keşiş ( monnik ) gibi yaşam süren sadece Emekli aylığıyla geçinen bir hayırsever.

1982 yılından itibaren sahip olduğu 400 Duty Free Shop ‘larını satarak 9 milyar dolar gibi zenginliğe sahip olan Feeney, uzun yıllar yaşarken mutlu bir şekilde 300 çalışanı ile servetini yardım, sağlık ve eğitim kurumalarına ve fakir ülkelere aktaran (Caritas ) örnek gösterilecek bir insan.

Yaşamda yaşarken servetimizi güzel projelere, fakirlikte, işsizlikte ve açlıkla mücadeleye destek veren güzel insanlara ne mutlu.

Kendisinin dediği gibi 9 milyar doları hayır kurumlarına ve projelerine dağıtabilmenin mutluluğu ile yoksul ( Blut ) öleceğinden mutlu olan bir güzel insan.

Bu yazımı hazırlarken düşündüm de ve kendi kendime neleri sordum ?

Nerede bizim kadim Anadolu ve Orta Doğu’nun o güzel insanları ?

Bu yazıyı yazarken biz Müslümanları da düşündüm.

Bir Amerikalının yaşamında 9 milyarlık servetini bağışlama örneğini, diğer Müslümanlar ’da da aradım. İnşallah bu Amerikalı gibi bizimde gerçekten övünebileceğimiz ve parmakla gösterebileceğimiz binlerce hayırsever kardeşlerimiz vardır.

Rabbim bu Ramazan ayında, bizlere güzel hayırlar nasip eylesin,

Sevgilerimle hoş ve güzel kalın.