Ya da: günün `mal` çıkarı, geleceğin özgür bilim insanlığından değerli mi ?
Mal mülk kavgası tüm dünyayı yeniden savaşlar dönemine soktu. Sanki 1945 öncesi gibi! İnsanlık hala `dünya malının dünyada kalmayacağını` mı sanıyor? Bu mu bilinç düzeyi?
Nükleer savaş insanlığın gündemine geldi oturdu. Hiroşima rekorları kırılabilir maalesef! ! Çevre bilimciler bunun gezegenimize emisyon ve çevre etkisini de tartışıyor.
Zaten aşırı petrol tüketimi yüzünden havadaki CO2 artışıyla iklim tehlikeli bir yeni döneme çoktandır girdi: TAHMİN EDİLEMEZLİK! Hele bir de nükleer savaş patlarsa ?
Havadaki insan kaynaklı karbon oranı, eski PERMİYEN dönemindeki volkan kaynaklı karbon oranını geçmek üzeredir! O dönemde sayısız küresel volkan patlaması ve gezegenimize çarpan devasa gök taşları küresel iklim felaketine yol açmışlardı.
Dünyamızda tek hücreli yaşam 2,5 milyar, çok hücreli canlı yaşamı ise son 600 milyon yıldır var. 300 milyon yıl öncesi yaşanmış 50 milyon sürelik döneme PERMİYEN dönemi denir.
Permiyen döneminde tek bir kıta vardı: PANGEA kıtası! Bunu izleyen TRİYASİK dönemde PANGEA kıtası, gezegenin merkezindeki sıvı magma hareketlenmesi ve küresel muazzam volkan patlamaları, yer yarılmalarıyla sarsıldı, parçalandı ve Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarına ayrıldı!
Karada ve denizlerde kimisi zırhlı, çeşitli dev bitki ve hayvan türleri yaşardı Permiyen döneminde. Ama volkan patlamalarıyla atmosferde CO2 oranı öylesine yükselince gezegen çölleşti! Tüm canlı türlerinin, karada yüzde 70`i, suda yüzde 95`i öldü. Yaşam kendisini ancak on milyonlarca yıl sonra tekrar toparlayabildı. EVRENDE YAŞAM KAÇINILMAZ SONUÇTA!
Üçüncü dünya savaşı sönrası atmosferdeki CO2 miktarı o PERMİYEN dönemindekini de aşabilir! Gezegenimizdeki canlı yaşamı, yalnızca bombaların etkisiyle değil, CO2 (Karbon dioksit) rekor düzeyi yüzünden de PERMıYEN döneminin bile altına düşebilir! Binlerce nükleer patlama binlerce volkan patlamasından da yıkıcı etki yapar çünkü: KITASAL DEĞİŞİMLER!
Günümüzün bireycı dar çıkarları, malk mülk kavgası insanlığın zamanından çalıyor! Ya bir de o muazzam beyin enerjisi zamanı, malk mülk kavgasına değil de, eşit toplumsal sisteme, yararlı bilime ve ögürce evreni keşfetmeye harcanabilseydi? Yani geleceğin özgür bilim insanlığı için?
Çok yakın gelecekte mutlu, karnımız tok kardeşçe yaşar ve yıldızlarda olurduk!!