Gönülden Gönüle Giden Bir Yol Vardır


  • Kayıt: 28.04.2022 14:57:41 Güncelleme: 28.04.2022 14:57:41

Gönülden Gönüle Giden Bir Yol Vardır

Nejat Sucu

Çoğu zaman hayal kırıklıkları, beklentilere karşılık verilmemesi, verilen değerlerin ve hizmetin karşılığını da görememe geçicide olsa bazen gönlünüzü hayal kırıklığına uğratmakta.

Devamlı bir mücadele, devamlı eksik ve yanlışlıklarımızla birlikte o gönlü ve kalbi hoş olmayan insanlara benzememek için büyük bir sabır ve mücadele veririz.

Nasıl ölümle ölüme karşılık verilmez , intikamla intikam alınmaz ise, elinde var olan olanaklara rağmen gönlümün rahat edemeyeceği, gönül rızası ve hâk ve hukukun olmadığı, helâlinden yiyemeyeceğim ekmekte hiçbir zaman gözüm ve gönlüm olmadı.

Kendi varsıllığım, kendi yağlı ekmeğim için gönülden, bizim çocuklarımızın ekmeklerine el uzatmadığım gibi, zor durumda kalarak onların haklarını korumak ve hak edilen gönül dostluğunu ve sevdasını kar saydım. Gönlümüzden bir başkasına uzanan bir yol vardır. O gönül duygunun ne inancı ne rengi, nede etnik kökeni vardır.

Güzel gönüller evrenseldir.

Hollanda’da yaşadığım sürece de hep karını görerek zengin olmadan, gönül rahatlığı içinde yaşama mücadelesi içinde geldi ve gelmeye de devam edecektir.

Ne kadar insanlar, inanç, ideoloji, köken ve sahip olduğumuz doğuştan gelen bazı fiziksel özelliklerimize göre ayrıştırsalar ve ötekileştirseler de, o insanları bile bile gönlümden, inancından, kökeninden, sınıfından ve renginden dolayı ayrıştırmama gönül mücadelesi içinde oldum ve olmaya da devam etmekteyim.

Gönül den Gönül ‘e yol vardır…

Gönül olgunluğu, günün yorgunluğu, gönül erdemliği ve gönül zenginliği gibi gönlümüze düşen o kadar çok düşünce, uygulama ve yaşamla ilgilidir ki gönlümüz herhalde “ Beşikten mezara kadar devam eden”, sosyal, felsefi, ruhani, fiziki, ilahi yaşantımızın dilimleridir belki de.

İyi ki olmadı…  Gönlü kararan, o anlık gönül, geçim, sosyal, ruh ve sağlık sorunları vardır diyerek o anlık yapılan uygunsuz bir hareket, o anlık benim ve senin de gönlünü kırabilir. Ama sabrederek 1 yıl , 5 yıl veya 10 yıldan sonra, o taşlaşan gönüllerin nasıl samimi ve dost olduklarını görerek mutlu ve huzurluda olabiliriz.

Gönülden öte yol yoktur...!.

İnanınki gönlümüz ne kadar saf ve sevimli ise, yüce Rabbimiz ’de o gönlümüze göre nasip olan güzelini ve sevimlisini verecektir. Bundan ne kaçış ne aşağısı, nede yukarısı, ne solu nede sağı vardır. Hepsi günlümüze göredir.

Gönlünüz hoş ve güzel olsun. Hoş gönlünüzü üzdüm ise yine bütün güzellikler ve sevdalar güzel gönlünüzce olsun. Hoşçakalın.