Uçurumlar Hİç Bu Kadar Derinleşmemişti !..


  • Kayıt: 14.07.2022 16:11:08 Güncelleme: 14.07.2022 16:11:08

Uçurumlar Hİç Bu Kadar Derinleşmemişti !..

Nejat Sucu

Her vatandaşımıza eşit ve hak ettiği temel gıda, sağlık sigortası ve başını sokabileceği bir konut. Bunu sağlamak bizim, sizin ve hepimiz temsil eden yönetimlerin görevidir.

Bugün dünyamızda birileri gerektiğinden fazla yemekte ve içmekte, diğerleri onlara imrenerek bakmak ta. İyileşmenin olabilmesi için topyekün seferberliğin ( mobilisatie ) olması gerekir. Aksine temel gereksinim olan gıda temini daha zorlaşarak milyarca insan yeterli beslenemiyor. Bu arada çalışan köle ve çocuk işçi sayısında belirgin bir artış gözlendi. Velhasıl Korona pandemisi yine gücün, güçlünün varlıklı olana yaradı ve yine Korona’da zenginin yanında yer aldı ve saf tuttu.

Hep birlikte sorunları konuşmak ve var olan sorunlara çözüm aramak gerekir ki ne yazık ki ;

Son iki yılda neden ne olursa olsun ve bahanesinin arkasına saklanarak çözüm aramak adına hiç bir toplumsal topyekün tepki verenleride göremiyoruz.

Bunun yanında şikayet kültür de var

Vay efendim neden bizler ve sizlere , vay efendim neden işkence ve  zulüm görüyoruz. Peki neden var olan silah satımlarına ve alımlarına sesimiz çıkmıyor ?

Neden komşunun tarlasından hala mahsulü çalmak için savaşlar deniyoruz?

Velhasıl işimiz zor ;

Yerküremizde zengin ve fakir arasında uçurum her geçen gün büyüyor. Bir yılda 500 milyarlık silah ticareti var olan sorunlara merhem olur diyorum ama sizlerin sesi bile ve gık’ı çıkmıyor.

Her yıl binlerce çocuk , genç ve fakir ülkenin insanları yaşamlarına doyamadan aramızdan ayrılıyor. Binlerce insana açlık, hastalık ve ölüm,  gecenin gündüzü yakın olduğu kadar yakın.

Ya Hollanda'da

Garip olduğu kadar lüks ve varsılın özel bir yaşamı. Radyo’dan dinliyorum ;

“ Köpeğinizin davranış bozukluğu mu var, mutsuz mu vede stresi mi var biz onu tedavi yöntemleri ile bir güzel sağlığına kavuşur hem siz hemde köpeğiniz mutlu olur “

“Köpeğinizin Sağlık sigortasını (Ziektekostenverzekeringen honden )  yaptırmadınız mı ? Hemen bize gelin size en uygun Köpek sağlık sigortası yapalım “.

Hollanda 300 bin kişi sigorta primlerini ödemiyor.

Dünyamızda  yaşayan vatandaşların yarısı sağlık güvencesine sahip değil. Velhasıl, geçen yüzyılda bu konularda bir Arpa boyu yol alamadık.

Tabiki kendimizi de ödüllendirmeden geçemeyiz. Ben iyi bir insanım diye düşünerek ve diyerek. 

Saygı ve sevgilerimle.