Korona Sonrası, Elde Olanıda Elimize ve Yüzümüze Bulaştırdık


  • Kayıt: 19.07.2022 19:03:53 Güncelleme: 19.07.2022 19:03:53

Korona Sonrası, Elde Olanıda Elimize ve Yüzümüze Bulaştırdık

Nejat Sucu

Hollanda’da tam anlamıyla kurum ve kuruluşlar Korona yorgunluğu mu, yanlış hesap mı bilinmez ama bilinen bir gerçek var işler istendiği gibi gitmediği.

Bizim Anadolu’da uygun bir söz var ; “Apışıp kalmak “ diye. Şaşkınlık hali, o anda ne yapacağını ve nasıl bir tepki vereceğini bilememek.

Yolcuların 1500 bavulu Havalimanı Schiphol  Amsterdam da kalmış

Evet Cuma günü 1500 bavul sahiplerine eline geçmemiş, Belliki havalimanında binlerce ertelenen uçuşlar, vazgeçilen seferler ve zamanında yolculuk edemeyen binlerce yolcu. İstifi etmek zorunda kalan 3 beyin ve A takımı.Havalimanı müdürlüğü bavulların acilen adreslere teslim edileceğini beyan etmiş.

Gecen 40 yılda, bir veya iki sefer bavullarımız havalimanında kaldığı olur ve ertesi günü ev adreslerimize teslim edilirdi.

Hollanda’nın Milli gururu Havalimanı Schiphol ‘a ne oldu?

Hollanda’nın değerli ve dünyada sayılı prestij sahibi bir Havalimanına neler oldu. Beklenen yolcu artışımı, Korana sonrası yeniden doğal yaşama dönmekte  zorluk çekiyoruz.

Çalışan ve yetişmiş insan kaynaklarını kaybedenler, 3 yıl öncesi bulmakta yerine eski insalarını geri getirmekte zorluk çekiyor. Birde Hava limanı çalışanlarına Hollanda’da eşi görülmemiş bir kazanç ayda 840 avro ekstra gelir artışı teklif etmişti ( Medewerkers op Schiphol krijgen deze zomer 840 euro per maand extra ).

 Kapitalizm krize doymuyor. Yine büyük para babaları, holdingler paralarına para katsınlar kriz üzerine kriz yaratsınlar o mu isteniyor ?

Bilinmez ama var olan Kapitalizmin köhnemiş ve kronikleşmiş  sistemleri işlemiyor. Gelin arkadaşlar biraz da sizler düşünün . O küçük kalıplaşmış ve beyinlerimizde hapsolmuş düşünce prangalarını kırmayı deneyelim. Tabiki mantıklı ve diyalektik düşünmekten korkmazsak.

Hoş ve güzel kalın.