Suya Sabuna Dokunmamak..


  • Kayıt: 24.07.2022 11:03:05 Güncelleme: 24.07.2022 11:03:05

Suya Sabuna Dokunmamak..

Nejat SUCU

Bu akşam bunu düşündüm Suya ve sabuna dokunmadan yaşamayı. Nede rahat ve güzelde olurdu..

Ben bunu bir türlü beceremiyorum. Toplumsal konularda, toplumun çıkarları olduğu zaman elbette suya da, sabuna da dokunmak gerekiyor.

Duyarlı bir vatandaş olarak toplumun önünde ve yanında yer alıyorsan mutlaka sana gelen eleştirilere açık olmak gerek. Tabiki eleştiriler bizlerin göremediklerini, duyamadıklarını ve eksik bilgilerimizi tamamlayarak yanlış ve zararları en asgariye indirmek olanaklı.

Paylaşmak ve Ortak Olmak

Paylaşma sevgi, saygı, bilgi, beceri, kanaat, inanç, güven, mutluluk, dürüstlük,, iyi niyet, çalışma ve özveri ister. Bunlara sahip olabiliyorsak, gerisi gelir.

Olmayanı Paylaşmak

Ortada var olabilecek bir toplumsal çalışmanın ve olabilecek bir ürün ve projenin düşünce, yazma ve uygulama aşamasında, birbirimize gereksinimiz olduğunu hissettiğimiz an, başlıyoruz olmayanı ürünün, paranın, rütbenin ve mevkinin paylaşma kavgasına.

Tabiki var olabilecek ve topluma faydalı olabilecek, Türk göçmen toplumuna rahat nefes aldıracak çalışmaların başlamadan bitmesine sebeb oluyor.

Birde, boşa giden emekler, zamanlar ve geride kalan stresler ve ruhumuzu mutsuz eden toplumsal ilişkilerimiz.

Sütten Dili Yanan…

Sütten dili yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş. Biz yoğurdun üfleyerek yenmeyeceğini çoktan öğrendik.

Tabiki, bu konuda toplumsal duyarlılık faaliyetlerinde ve projelerinde yüzde yüz doğru seçim yapmak mümkün olmasa da, yüzde % 51'inin bana gelecekte çok çok gerekli olduğunu ve bunun var olduğunu bilerek çalışmalarımıza kendi çapımızda stratejik ortaklarımızla devam diyoruz.

Neden bunlardan birisi, ben, sen, o, biz, siz ve onlar olmasınlar

Gönlünüz temiz ve güzelliklerle dopdolu olsun.

Gönül temizliğimizdir bizim en değerli sermayemiz. 

Sevgilerimle.