Ne Mutlu Bize ki, Bu Sabah Güne Mutlu Başlıyoruz


  • Kayıt: 07.08.2022 10:01:05 Güncelleme: 07.08.2022 10:01:05

Ne Mutlu Bize ki, Bu Sabah Güne Mutlu Başlıyoruz

Nejat Sucu

Bireyin, ailenin ve toplumun özel yaşamına, ilişkilerine ve düşüncelerine her zaman saygı göstermişimdir. Tabii birlikte yaşadığım insanlarla, görüştüğümüz ve sosyal medya üzerinden görüşerek, çoğu zaman birbirimizi bir ortak yönümüzün olduğunu hissettiğim arkadaşlardan özel yaşama saygılı olmalarını beklerim.

Bugüne kadar hepsinden hoşnuttum, inşallah onlarda benden hoşnuttur.

Geçen çiçekleri çekerken.

Geçen bir bayan bana kafa tuttu. Bende ne olduğunu anlayamadım. Ne yanlış yapmışım? Tarlasındaki güzel Kolza ‘nın sarı sarı çiçeklerini çekmişim. Bahçesine girmedim, çiğneyerek zarar vermedim. Bir an düşümdüm. Acaba birinin çiçeğini, sokakta bir objeyi ve güzel olanı resimlemek, yazmak ve paylaşmak güzel değil mi?

Karamsarlık bir ömür mutsuz bir yaşam demek

Kavga, gürültü, huzursuzluk, polemik, sürekli didişme, Pireyi deve yapmak, devamlı başkalarında suç ve suçlu arama tabii ki bunun yanında gelen anarşi, terör ve güvenlik ortamından da mutlu olmama bazı insanların yaşam felsefesi ve kültürü olmuş. Yer küremizde sanki sadece biz varız, yaşam ve bütün olanaklar sadece bizim için mi ?.Tabii ki değil sadece ben ve bizim için değil.

Güvenli, huzurlu, gelişmiş ve varsıl bir toplum için barış, huzur ve güven içinde yaşamak zorundayız. Aslında insanın var oluşunun ve yaşamını mutluluk ve bayram havasında geçirmenin en temel şartlarından birisi birbirimize saygılı ve sevgili olmaktan geçer.

Bugüne, bu sabaha güzel olumlu mu deriz, pozitiflik mi deriz, ne dersek diyelim gelin sevgi, dostluk ve barış duygularıyla başlayalım. Gelin görün günümüz bal ve kaymak tadında geçecektir. Sevgilerimle.