Gurbette Memleket Kokusu


  • Kayıt: 18.08.2022 11:11:52 Güncelleme: 18.08.2022 11:11:52

Gurbette Memleket Kokusu

Nejat Sucu

Röportaj, tabii ki ilk defa yaptığımız iş değil. Meslek yaşantımızda, yüzlerce belirli meslek, eğitim ve istihdam yaşamına katılımı sağlamak için konuşmalar, raporlar ve planlar yaptık.
Birçoğunu gerekli olduğu için ve birçoğunda da gerekli olan hedefe ulaşmak, istenen plan için, gerekli olan maddi destek için elzemdi.
Medeni cesaret. Aslında, özgür yaşamda o kadar çok yapılması gereken, araştırma ve röportaj yapma olanağı var ki. Yeter ki görmek istediklerimizi görelim ve gerekli bilgi, tecrübe ve medeni cesaretimiz olsun.

Hollanda’da göçmen olmak zenginliktir...!

Uzun yıllar Hollanda’da istihdam etmek, dilini ve kültürünü yeterince bilebilmek bir engel faktöründen çok, yeni olanaklar hissetme, görme, tespit etme ve yazım, sanat, edebiyat, kültür ve teknik alanlarında ürün olarak ortaya koyabilmektir.

Birden çok kültürlü olmanın olumlu yönü, bireysel gelişim, aydınlanma ve evrensel olgun vatandaş olma yoludur. Senden farklı, yaşam biçimleri, tercihler, kültürel, inanç ve politik değerlerle ortak değerleri kabul etmek, saygı ve sevgi içinde barışık yaşamaktır gurbet. Başkalarının hissetmediğini, koklayamadığını, göremediğini ve yazamadığını yazabilmektir çok kültürlü gurbette yaşam.

Gurbet, 81 vilayetten, kalpten ve gönülden hepsini bir hemşerilerimiz olarak kabul eyleme ve ortak değerimiz gurbeti birlikte yaşayabilmektir.
Bugün, bu sıcak yaz akşamında, Gelderland Eyaletinde yağmurun toprağa ilk düşen damlaları ile, Göre Kasabası’nı, Samanlıkları, Kırkbayır’ı, Sarı Yapraĝ’ı, Taştepey’i ve Kanlı Aĝıl’ı Almelo ‘da içine çeke çeke hissedebilmek ve o toprağı koklayabilmektir gurbet.