Hollanda’da 467 Bin İş İlanına Çalışacak Eleman Bulunamıyor!..


  • Kayıt: 22.08.2022 20:30:38 Güncelleme: 22.08.2022 21:18:44

Hollanda’da 467 Bin İş İlanına Çalışacak Eleman Bulunamıyor!..

Nejat SUCU

İnsan ve iş kaynakları uzmanı (Social worker)

Hollanda, Nisan ayında son yılların en düşük işsizlik seviyesini gördü. 2022 Nisan ayında 15–75 yaş arası, çalışabilir nüfusun yüzde 3,2’si, işsiz olarak (CBS) kayıtlarına geçmişti.

Hollanda’da her ne kadar son aylarda iş bulanların sayısında artış devam etmekle birlikte işsizlik sayısında belirgin bir artışta devam etmekte. Toplam çalışabilir nüfusun (Beroepsbevolking) yüzde 3,6‘sı yani 353 bin kişi işsiz gözükmekte.

Son aylarda toplam çalışan sayısı, 10 milyon gibi tarihi bir rekora ulaştı. Toplam Hollanda nüfusu ise 21 Ağustos Pazar günü itibarı ile: 17 milyon 740 bin 282 kişi.

Bunun yanında İşsiz olan ve işsizlik ödeneği WW alanların sayısında geçen yıla göre yüzde

30‘luk bir düşüşle toplam İşsizlik ödeneği sayısı ise 2022 Haziran ayı itibarı ile 157 bin olarak tespit edilmiş bulunmakta.

Doldurulamayan iş ilanı sayısı artmaya devam ediyor. 2022 Temmuz ayı sonu itibariyle toplam açık iş ilanı sayısı (Vacatures ) 467 bin olarak tespit edilmiş olup bu, “her 100 işsize 143 iş ilanı düşmekte.

İşsizliğin artış nedenleri

Okullarını bitiren ve diplomalarını alan genç insan gücü potansiyelinin iş pazarına katılması, Bu grubun bir kısmı Eylül ayında tekrar eğitimlerine başlayarak, eğitimlerinin yanında çalışarak iş pazarına yeniden katılacaklardır.

Bunun yanında, Hollanda'daki enerji krizi, Rusya – Ukrayna savaşı, enflasyon ve devalüasyonun birlikte getirdiği hayat pahalılığında daha iyi geçim için evdeki eşlerin zorunlu yeniden iş pazarına katılmasını sağladı.

Her türlü olumsuzlukların yanında Hollanda’da 15 ile 75 arası çeşitli sosyal ve sağlık nedenlerinden dolayı engelleri olan (Niet willers en kunners) çalışamayan 3 milyon 300 bin kişilik bir potansiyel insan gücü bulunmakta.

İnsan kaynakları ve iş pazarının dinamik gelişimi

Son 50 yılda, meslekler ve insan kaynaklarında belki son 1000 yılın gelişimini değişimlerini yaşadık. Var olan yeni teknolojiye yetişemeyen ve yeni iş pazarı ve insan kaynakları arasında denge ve balansı bir türlü yakalayamayan eğitim, bir kalifiyeli mesleği ve işi olmayan işsizler. Bunun yanında birden daha fazla insan faktörü, Avrupa Birliği'nde bölgesel farklılıklar, yaşam kalite çekim alanı olan ülkeler, sosyal devlet ve güvenli Adalet mekanizması önemli olmaya da devam etmekte.

Aradaki uçurum her zaman olmuştu

1962 yılında Türkiye’den başlayan Hollanda’ya misafir işçi göçü 1974 yılına kadar Hollanda'nın Tekstil sanayisi için devam etti. 1974 yılının son aylarına kadar, Hollanda'nın Overijssel Eyaleti’nin Twente bölgesinde (Almelo, Enschede, Oldenzaal, Hengelo, Haaksbergen, Rijssen, Borne ve Losser ) bölgesine gelen tekstil çalışanları ve misafir işçiler. (Gastarbeiders)

O anda İşkur'lar da (Arbeidsbureaus) işsiz olarak (werkloos 12 uur per week) kayıtlı 150 bin Hollandalı işçi bulunmaktaydı.

Belli ki, Hollanda'ya yeni işgücü göçünün yolu yöntemi, yeni gelenlerin eğitim ve insan kaynakları hizmetleri değişerek devam etmekte. Geçen yıl Türkiye’den Hollanda'ya yerleşen beyin iş gücünün ve bilgi göçünün (Kennismigranten) Çin’den sonra büyüyerek devam ettiğini resmi makamların ( IND/ CBS ) kayıt bilgilerinden (11 bin ) okuyoruz.

Sağlıcakla kalın.