Fakiriz, Velhasıl Fakiriz..!


  • Kayıt: 29.08.2022 09:33:14 Güncelleme: 29.08.2022 09:33:14

Fakiriz, Velhasıl Fakiriz..!

Nejat Mustafa

Fakiriz demekle para ve mülk demiyorum. Hollanda’da ikamet eden Türk göçmenleri olarak milli gelirden yeterli derecede pay almadıĝımızı geçen günlerde yazmıştım.

Var olan 500 bin Türk nüfusuna göre, Hollanda milli gelirinden eşit ve adaletli pay aldığımızı da söylemem için daha çok erken.

Gelecek yıllarda var olan toplumsal katılım ile birlikte, yıldan yıla artan payımız olduğu sürece iyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz.

Asıl fakirliĝimiz, yeni fikirler üretememiş olmamız. Ürettiĝimizi ve düşündüĝümüzü de ortak paylaşamadıĝımızdır. Kendine güven olmadıĝından mı, ortak çalışmaktan korktuĝumuzdan mı, bilinmez ama bir türlü ortak çalışma ve birlikte paylaşarak ham ürünü olgun bir ürüne, proje ve toplumsal duyarlılık projelerine dönüştüremiyoruz.

Hastaya teşhis (diagnose ) koyma.. Aslında hastalıĝın ne olduĝunu bilmek gerek. Eĝer hastalıĝın sebebini bilir sek, kabul edersek o zaman çözüm için gerekli ilk adımı atmış olacaĝız. Tabiki hastalığın teşhisi içinde uzman olmak gerek. Yanlış teşhis ve bilgisiz doktor hastayı öldürür.

İnadım, İnat…

Belirli bir düşünce ve fikir birliĝi olduĝunu düşünenler bütün çözümlerin kendilerinde olduĝunu zannetmekte. Birde hepsini biz biliriz ve hepsini biz çözeriz düşüncesi yok mu?

Bilimsel gerçek nedir?  Aslında bilimsel gerçek, fikir, proje ve sosyal duyarlılık faaliyetlerinde birden fazla, birbirinden farklı düşünce ve tecrübenin birleşmesini zorunlu kılıyor. Çalışma gruplarının hizmetlerde sadece fikir ve düşünce bazında bir birlik tercih edilirse bir Arpa boyu yol katetmek mümkün olamaz.

O zaman.. Birbirimizi olduĝu gibi, var olan farklılıklarımızla kabul etmek ve ortak yol için ilk adımları atmak gerek. Güzel Atasözümüz var, “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az “.

Biz gelin hep birlikte anlayanlardan olalım.

Sevgilerimle hoş ve güzel kalın.