Dananın Kuyruğu Koptu Kopacak



  • Kayıt: 15.09.2022 09:34:52 Güncelleme: 15.09.2022 09:34:52

Dananın Kuyruğu Koptu Kopacak

Nejat SUCU

Bu kadar sebebin bu denli sonuç doğuracağı beklenmiyordu. Korona sonrası var olan fiyat artışlarının sebebini ve süresini araştırırken birden patlak veren Rusya’nın Ukrayna'nın haksız işgali bizleri uzun soluklu yeni bir Ekonomik soğuk savaşa götürdü.
Ne kadar ve ne zamana kadar süreceği belli olmayan bu sebepsiz, faydasız ve kazanını olmayan bu savaş var olan dünya kaynaklarını yeniden paylaşımdan tutunda, yeni fiyatlar ve kimin ne kadar borçlanacağı belli olmayan bir çıkmazın içine soktu.

Artık geri dönüşü olmayan bir Kapitalizm çıkmazının sonucu ve savaşlar sanki 100 yıl önceki gibi tekerrür eden tarih.
Olan fakir halklara ve fakirlik içinde yaşamında gün göremeyen bir toplumsal çoğunluğunda fakirlik ve yoksulluk yaşamını kurumlaştırıyor. İnsan yaşamının çokta değerli olmadığı bir süreçten geçiyoruz.

Çokta önemi yok Dananın kuyruğu koparsa kopsun

Bugün dünyamızda, öyle ya da böyle, izinli ve yasal kuralların içinde istemeden başka birine hizmet eden, istemeden zorla yönlendirilen ve istemeden yaşamının devamı için Modern köle olarak yaşayan 50 milyon insan var. Beterin beteri var, köle olarak değil yaşama hakkı elinden alınan milyonlarda var.

Savaşlar ve barışlar olmuş ve olmamış çokta önemli değil

Sanki, bazıları için çokta önemli olmayan terimler var, hak, adalet, insanlık ve hürriyet gibi sembolik kavramlar. Var olan insan olma, yaşam hakkı ve kaliteli bir yaşamları, hiç ve net bir garanti edecek durumda değiliz.

Umutsuzda yaşanmaz ki

Her dönemde ve her şartlarda var olan yakılan ve yıkılanı yeniden umutla inşa etmek ne güzel. Tabii ki o insanda o gücü ve o yaşam sevincini bulabilmesi gayet olumlu bir yaşam kültürü ve felsefesiyle mümkündür.

Bizler ne fırtınalar ve ne felaketler gördük. Biz yine umutlarla dolu bunu küçük sıyrıklarla atlatma gücüne sahibiz. Hoş ve güzel kalın. Saygılarıma,