Ne O Eski Kokular koku Ne de Bizler O Eski Kokan İnsanlarız!..


  • Kayıt: 19.09.2022 22:01:56 Güncelleme: 19.09.2022 22:01:56

Ne O Eski Kokular koku Ne de Bizler O Eski Kokan İnsanlarız!..

Nejat Sucu

Son yıllarda doğal kokuların yerini, parfümler, deodorantlar ve kolonyalar aldı. İnsanlar artık birbirlerine doğal kokularını koklayarak koklaşamıyorlar, sevemiyorlar ve anlaşamıyorlar. İki birlikken artık bir birlik olamıyorlar. Burada, iki çiftin bir birliği ve birlikte yaşamlarına anlam, sevgi ve mutluluk katmalarını engelleyecek derecede doğal olmayan, tiksindirici kokular.

Artık binlerce doğal olmayan kokular salan insanları görüyoruz sokaklarda ve mekanlarda. Bazen çok güzel koktuğunu düşünen binlerce doğal olmayan insanlarla karşılaşmamız mümkün.

Biliyor muyuz bilmem ama, ağız ve damak tadımızın yüzde 70 ‘i kokular tarafında belirlenmekte. Yemek pişirilen mekandaki kokular, çoğu zaman daha çok müşteri ve çok tekrar ve tekrar uğranan Mekanlar olmakta.

Yıllar önce

Yıllar önce Anadolu’da günlük banyo yapmak mümkün değildi. O zamanın şartları öyle idi. Damda Güneş enerjisi de yoktu. Ona rağmen insan kokusu gayet doğal ve olağan idi. İnsanların kokularından dolayı hiçte rahatsız olduklarını duymamıştım. Bütün birlikte yaşayan insanları kokuları doğal ve birbirlerine benzediği zaman, o zaman insanlar birbirlerinden rahatsız olmadıkları gibi şikâyette etmezler.

Almelo’da kokular

Hollanda’da, Almelo’da, yaşadığım mahallenin iki kilometre ötesinde köy ve çiftlik evleri başlar. Güzel bir bahar sabahında, Nevşehir’ ín Göre Kasabası'ndaki gibi. Göre Ortaokulu'nun bahçesinde, toprağın ısındığını ve hayvanları ve Traktörleri ile bahçelerine gübre taşıma esnasında o doğal kokuları Almelo’da hissetmek mümkün. O zaman, bir anlık o kokularla, o doğal yaşamda olduğunuzu düşünüyorsunuz. Tabii ki bir rüya misali, kısa sürüyor o anlık doğal kokuların düşünceleri. Biraz ilerisinde esen Rüzgarla Bolletje Bisküvi fabrikasının ekmek ve kimyasal kokularıyla doğal kokulardan uzaklaşıyorsunuz.

Ya şimdi ?

Evet, insanlar artık doğal beslenmiyorlar. Tükettiğimiz o kadar gıda maddelerinde o kadar çok katkı, renk ve koku veren kimyasal katkılar var ki, Doğal olan eskisi gibi kokulara sahip olmamızda mümkün görünmüyor.

Neden o kadar geçimsizlik ve boşanma ?

Hiç düşündünüz mü ? Aile birliğini sarsan ve bir çiftten doğal olarak birlikte bir yastıkta yaşlanmasını sağlayan kokuları.!

Tabii ki kokularımız doğal olmayınca, aile birliği de doğal olmaktan çıkarak geçimsizlik, aile içi şiddet ve boşanmalara sebep olmakta. Kimyasal katkı maddelerinin, giydiğimiz elbiseden tutunda, yastığımıza kadar var olduğunu hiç düşündünüz mü? Artık doğal olan o kök ve toprak boyalarda kullanılmıyor. Tabii ki sadece, bir sebebe, kokulara da bağlamak yanlış olur. Benim tespitim yine de mazlum ve zararsız olanı.

Sağlıcakla kalın.