Çifte Standart, Bizden Olanlar ve Olmayanlar


  • Kayıt: 05.10.2022 07:16:49 Güncelleme: 05.10.2022 07:18:35

Çifte Standart, Bizden Olanlar ve Olmayanlar

Nejat SUCU

Evet, Hollanda ve Avrupa toplumları için çifte standart bir yaşam biçimi ve bazı göçmen gruplarına kısacası üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyorlar. Çok zaman, zaman içerisinde her ne kadar göçmen grupları değişse de var olan genel toplumsal isteksizlik ve Hollanda ‘nın nüfus olarak dolu, dolu olduğunu dile getiren belirli bir kesim her zaman vardı ve var olmaya da devam edecektir.

Yine masrafları biz karşılayacağız

Tüm göçmenler karşı olduğunu ve var olan masraflarının kendilerinden çıktığını düşünen ve açıkça beyan eden bir grubun varlığı kesin. Bunu göçmenler konusu olduğu zaman duymak mümkün.

Diğer grup

Sebebi her ne olursa olsun, Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinden sonra, kendi ülkelerini tehdit gibi gören Hollanda ve Avrupa Birliği, NATO yönetimleri Ukrayna'yı bir savaş alanı ve Rusya saldırganlığını durduracak bir tampon ülke olması ve kendi özgür Avrupa için gerekli oluverdi 

Ukrayna savaşı. Ukrayna Avrupa’nın özgür yaşamı için savaşıyor. Kulağıma çokta yabancı gelmeyen bir terim. Evet Soğuk savaş döneminde Amerika Avrupa’da askerlerini ve Atom başlıklı füzelerini Avrupa’nın özgürlüğü için bulunduruyor.

Borçlu olmak ve vefa borcu

Ukraynalılara gösterilen ilgi, misafirperverlik, kurumların, belediyelerin desteği ve ilgisi ne yazık ki, Suriyeli, Yemenli, Afrikalı, İranlı ve Iraklı mültecilere gösterilmedi.

Göçmenler ve mültecilerde üvey evlat muamelesi görmekte

Diğer göçmenler, Batılı olmayanlar yani Asyalı, Afrika, Ortadoğulu ve Uzak doğudan gelenler Ukraynalılara verilen destek ve ilgiyi göremediler. 1 Nisan 2022 ‘den itibaren yıldırım hızıyla mümkün olamayan mümkün kılınan sadece Ukraynalılara uygun çalışma izni (Werkvergunning / Arbeid is vrij toegestaan ).

Evlerini misafirlere açanlar, diğer göçmenlerin kendi mahelle ve köylerinde (Albergen ) ikamet etmeleriniistemeyerek protesto ediyorlar. Hollanda Batılı olmayan, Müslüman göçmen istemiyor.

İnsan yaşamı hep birlikte çeşitli ve birden çok kompleks, karşıtlar, kontrastlar, bilinmeyenler ve beklenmeyenlerle doludur.

Doğunun insanı, inancına ve temel değerlere sıkı sıkı sarılırken, uğrunda ölürken, beğenilmeyen ve her gün eleştirilen Batıya göç devam ediyor. ( Trekarbeiders naar het Westen, welzijn en rijkdom ).

Neden mi batı ‘ya göç ?

Kaliteli bir yaşam, fakir ama, evi, barkı, karnı doyacağı bir sıcak yuvası ve çorbasının kaynaması, çocuklarının okullarına gidebileceği eğitim sistemi ve güvenilir bir güvenlik ve hukuk sistemi. Tabii ki “Fincancı katırlarını ürkütene bir ton dayakta var “.

Neden diye Ukraynalılar dersek

Savaşta ölen ve sakat kalan Afganlı ve Suriyeli çocuklar bizlerin çocukları değil mi ? Entel mi entel ve bilinçli bir Hollandalı yazarın dediği gibi “ Ama Ukraynalı çocukların yüz ve göz mimikleri bizim çocuklara benziyordu. Evet sözün bittiği yerdeyiz. 

Saygılarımla.