Hele Bir Emekli Olalım


  • Kayıt: 09.10.2022 08:00:42 Güncelleme: 09.10.2022 08:00:42

Hele Bir Emekli Olalım

Mustafa Nejat SUCU

Çalışma anında, sosyal ve kültürel, toplumun yaşamına artı değer sağlayacak 50 ‘ye yakın konu, sorun, çözüm ve gelecekle ilgili bana göre harikulade çalışmalar çok kolay değil. Birde benim gibi düzensiz çalışıyorsan, Almelo ‘nun dışında bulunmak zorunda kalıyorsan daha da zor.

Hele bir emekli olalım

Hazırlanarak gelecek yıllarda yapabileceklerimizi bilebilmek ne büyük bir nimet ve güzelliktir. Hollandalıların dediği gibi; “Ben daha Pencerenin arkasında oturmayacağım / Ik ga nog lang niet achter de geraniums zitten.” .

Var olan fikirler ve projeler; Yeni Hollandalılar ve yeniden kendimizi evde hissetmek, bakım. Demans, fakirlik, yalnızlık, alım gücünün iyileştirilmesi, çalışana daha iyi bir yaşanabilir haklar ve Toplu İş Sözleşmeleri (CAO’s) gibi onlarca konuda bilgi ve tecrübe sahibi olduğumu çalıştığım hizmetlerde gözlüyor ve tercüme ediyorum.

İyi bir hazırlık yaparak, var olan desteklerle birlikte geçmiş yılların katkılarına bir yenisini de eklemek gerek. İnsan sosyal bir oluşumdan nemalanarak ve yeni sosyal ilişkilerle ile sosyalleşir. Evde kalmak bizler için sadece Korona döneminde idi.

Tabii, bu arada büyüklerin yaptığı gibi uzun bir süre Türkiye’de olmak, orada da yaşamak, doğduğumuz topraklara bir belirli katkı sunmak da neden olmasın.

İki ülke zenginliği var 

Bizler için iki ülke, Hollanda ve Türkiye, iki pasaport, iki vatandaşlık, iki gelir kaynağı ve iki konut ile yaşam alanı sevdiklerimizle birlikte olmak, bundan iyi zenginlik mi olur?

Evet hep birlikte varsıl ve mutlu bir yaşam neden olmasın ?

Aslında bizler kimsenin bizim birlik ve mutluluğumuzu bozmasına izin vermememiz gerekir. O alt yapı ve donanıma sahibiz.

Bakalım zaman neleri gösterir kısmet ise, ne güzelliklere gebe ise, ondan bir adım ileri gitmek mümkün değildir. Biz yine temiz gönüllerle isteyelim de.

Saygılarımla,