Elde Olanla Yetinmesini Öğrenmek ve Bilmek Gerek


  • Kayıt: 18.10.2022 10:21:42 Güncelleme: 18.10.2022 10:21:42

Elde Olanla Yetinmesini Öğrenmek ve Bilmek Gerek

Nejat SUCU

Hollanda toplumunda iş, istihdam ve insan kaynakları ve çalışma kültüründe var olanın en iyisine ve en kalitelisine ulaşma geleneği (effectief / efficiënt ) bir elli yılımızı aldı.

Yorulan beyin, organize ve bu arada belli ki yorulan beyinleri yeniden dizayn edecek Korana pandemisi ve arkasından beklenmeyen ve zamansız, gerçi savaş ve savaşların hiçbir zaman iyi zamanı da yoktur, Rusya ’nın Ukrayna'ya kendi topraklarım diyerek işgal ve topyekûn Avrupa’nın 75 yıl görmediği bir savaş, korku ve arkasından gelen Enerji ve Petrol krizi.

Her iş kolunda insan kaynaklarına gereksinim var

Evet artık, Arz ve talep arasında kapanmayacak bir uçurum oluşmaya başladı. Bazı hizmetler verilemiyor Hollanda'da. Hollanda kabinesi bile 2022‘nin ilk 6 ayına 10 milyar avroluk bütçe fazlalığı vermiş durumda.

Yeterli proje ve denetleme yapacak insan kaynakları ve devlet kadrosu yetersiz olursa tabii var olan bütçeyi kullanamazsınız.

Var olan kalitede düşme

Var olan insan kaynaklarında belirgin gerileme olduğunu gözlemek zorundayız. Engeliler, Ruh sağlığı tedavisi ve bakımı, Hastane, Ev bakımı, yaşlılar bakımı, Gençlik bakım ve koruması, Gençlik Islah evleri için gerekli insan kaynağı açığı 100 bine yaklaşmış bulunmakta.

Var olan geçici çözüm 

Toplumsal çözümler bir değil birden daha fazla olsa gerek. Var olan İnsan kaynakları krizi, göçmen gençlerine çalışma, para kazanmak ve var sağlık bütçesinden ( Pastası ) pay alma imanı sunuyor.

Sağlık sektöründe var olan insan kaynakları sorununa ve gelecekteki çözüm nedir 

• Hollanda’ya mülteci. Misafir ve bilgi göçü devam etmekte. Onların çocuklarının bugün ve gelecekte sağlık sektöründe çalışmaya devam edecekler.
• Kapanan iş dalları ve gelecek günlerde iflas edecek firmaların insan kaynakları, sağlık iş ve istihdam sektörüne katılacak küçük esnaflar,
• Gelecek yıllarda, son 10 yıldır sağlık sektörüne giren göçmenlerin 3’üncü ve 4 ‘üncü nesli gelecekte daha fazla çalışma sektöründe yer alıp, daha fazla temsil edilecekler.
Kültür değişimi ( Cultuurverandering /omslag nodig )

Evet Hollanda kültürü kendi kendini zor bırakan eksiksiz olma, perpeksionisme( nauwkeurig/ precies ) netjes ) ve birbirinin hizmetini değerlendirmeden vazgeçerek daha az üreten, daha az yeterli olanla, her destek ve yardım elinden memnunuz ve mutlu olarak ortak, birlikte üreterek, birlikte bölüşerek geleceğe birlikte umutlarla bakarak yola devam etmek zorunda.

Devam edilmediği sürece var olana ve alışı gelen; refah, varsıl ve lüks hayatı kaybetme korkusu ve gerçeği çıkar ki, onu kimse bunu de arzulamaz ve gelecek te istemez herhalde.

Hoş ve güzel kalın,