Gurbette Memleket Kokusu Nedir?


  • Kayıt: 18.11.2022 13:24:47 Güncelleme: 18.11.2022 13:27:23

Gurbette Memleket Kokusu Nedir?

Nejat Mustafa

Meslek yaşantımızda, yüzlerce belirli meslek, eĝitim ve istihdam yaşamına katılımı saĝlamak için konuşmalar, raporlar ve planlar yaptık. Bir çoĝunu gerekli olduĝu için ve bir çoĝunda da gerekli olan hedefe ulaşmak, istenen plan için ve gerekli olan maddi destek için gerekliydi.

Medeni cesaret 

Aslında, özgür yaşamda o kadar çok yapılması gereken, araştırma ve röportaj olanaĝı varki, Yeterki bir görmek istediklerimizi görelim ve gerekli bilgi, tecrübe ve medeni cesaretimiz olsun.

Hollanda’da göçmen olmak zenginliktir

Uzun yıllar Hollanda’da istihdam etmek, dilini ve kültürünü yeterince bilebilmek bir engel faktöründen çok, yeni olanaklar hissetme, görme, tespit etme ve yazım, sanat, edebiyat, kültür ve teknik alanlarında ürün olarak ortaya koyabilmekteyiz.

Birden çok kültürlü olmanın olumlu yönü, bireysel gelişimi, aydınlanma ve evrensel olgun vatandaş olma yoludur. Başkalarının hissetmediĝini, koklayamadıĝını, göremediĝini ve yazamadıĝını yazabilmektir çok kültürlü gurbette yaşamanın verebileceği en güzel ve harikulade olanaklar yumağıdır.

Gurbet, Türkiye’nin 81 vilayetinden, 170 ülkeden, kalpten ve gönülden hepsini bir hemşehrililerimiz kabül eyleme, kucaklama ve yaşayabilme yeteneği ve zeka üstünlüğüdür.

Gurbet : Gözleri simsiyah ve siyah, dişleri kar gibi parlayan Afrikalı, Faslı, Tunuslu ve Sürüname’li göçmenin “ Abi ‘ diyen saf, o insan üstü saygı, sevgi ve birlikte barış için yaşam kültürünün bitmeyen sevdasıdır.

Sıcak bir yaz akşamında, yaĝmurun topraĝa ilk düşen damlaları ile, Göre Kasabası’nı, Samanlıklar’ı, Kırkbayır’ı, Sarı Yapraĝ’ı, Taştepey’i ve Kanlı Aĝıl’ı Almelo ‘da içine çeke çeke hissetmek ve o topraĝı koklayabilmektir gurbet. Yine gözlerinden dolu dolu yaşlar içinde kimseye aldırmadan hıçkırarak ağlayan bir annenin ağıdır GURBET.

Saygılarımla.