Yeni Bir Seneye Yaklaşırken


  • Kayıt: 12.12.2022 14:48:01 Güncelleme: 12.12.2022 14:50:42

Yeni Bir Seneye Yaklaşırken

Mustafa Nejat SUCU

Yine, soğuk ve yeni başlayan Kış aylarında yeni bir yıla koşar adımlarla yaklaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu senede yeniden yeni umutlarla ve heyecanlarla yeni bir yılı karşılayacağız. Bütün bir evren, içinde yaşadığımız Hollanda, Anavatan Türkiye ve topyekûn bir Dünya beklenmeyen bir Enerji krizi, Rusya - Ukranya Savaşı ve Gıda krizinin içinde buluverdi kendini.

Haklı kaygılarımız

Haklı olarak var olan gelişmelerden kaygılanan, ruh hali ve ekonomik pozisyonu bozulan insanlarımızı anlamak mümkün. Bu arada başımızı soktuğumuz fakirhanemizi ısıtmakta zorlandığımız ve temel gıda gereksinimlerini karşılayamayan yüzbinler, milyonlar ve milyarlarca insan vardı ve sayıları her geçen gün artmakta.

Yine yeni umutlarla yaşayabilmek

Evrensel insanoğlu yaşamını devam ettirebilmesi için mutla geleceğe umutla düşünebilmesi ve yaşayabilmesi gerekli. Umutsuz, plansız ve beklentisiz bir gelecek mümkün değildir.

Umut ve hayal etmek güzeldir

Var olunanla, sahip olduklarımızla mutlu ve huzurlu olmayı denemek ve gelecek için umut, heyecan ve gelecek planlarını çocuksu, naif ve ütopikte olsa , sahip olunandan zarar gelmez diyerek yola devam etmek gerek.

Planlarımız bireyselde olsa, toplumsal özü ve içeriği mutlaka vardır

Bazen planlar, yaptıklarımız bireysel bilgi, tecrübe ve beceriyle gerçekleşecek. Yine toplumsal katkı değeri ve toplumsal duyarlılık varsa, o zaman toplumda değer bulur ve topluma olumlu katkıda bulunur.

Yönümüz yine Hollanda olacak

Gelecek dönemde var olanla yetinerek, mutlu olarak gelecekte daha kaliteli bir nesil, mutlu bir Hollanda Türk toplumuna katkılarımız, politik, sosyal, kültürel, iş ve istihdam yaşantımız Hollanda'ya yönelik olacaktır.

Önemli olan, temiz gönüllerden oluşan iyi niyetli temennilerdir. Gerisi ya 1 metre aşağısı, yada 1 metre yukarısıdır. Tabiki iyi niyetli üretim ve ortak paylaşım olduğu sürece.

Saygı ve sevgilerimle