Kurtlarda Hollanda’yı Kalıcı Vatan Eylediler


  • Kayıt: 30.12.2022 10:12:48 Güncelleme: 30.12.2022 10:12:48

Kurtlarda Hollanda’yı Kalıcı Vatan Eylediler

Nejat SUCU

Son 10 yıl olacak Hollanda dışında yer küremizde var olan 20'den fazla bölgesel, etnik ve ülkesel çatışmalar ve savaşlardan rahatsız olan ve göçenler sadece insanlar değil. Yaşam alanı daralan Kurtlar Hollanda’ya misafir (gast ) olarak tersleşmeye başladılar.

Kurtların, Hollanda’ya yerleşme planlarını iyi takip eden Hollanda kurumları ve Doğa koruma vakıfları Kurtların kalıcı olmalarını sağlayan yasal tedbirlerin sürekliliğini ve Hollanda halkına doğru bilgide başarılı oldular.

Kurtlar koruma altında bulunan hayvanlardan

Evet Kurtlar Hollanda’da koruma altında (Beschermede dier) olanlardan. Öldürülmesi, vurulması ve avlanması yasak olan koruma altında olan hayvanlardan biri,

Doğal yaşam ortamı, koruma altında bulunan bölgeler (natuurgebieden 2000), özel ve tüzel flora, fauna ve Biyo çeşitlilik kurtlara yeterli beslenme imkânı sağlıyor.

Her ne kadar yeterli beslenme imkânı da olsa, “Kurt yine Kurt’tur “ huyundan içgüdülerinden vazgeçmeyen ve bazen doğada 12 ay boyunca otlayan koyunları telef ettiklerini de okuyoruz,

Kurtlar tarafından verilen zarar ve ziyan Bölge idarelerinin (Provinciaal bestuur) ayırmış oldukları 2 milyon avro’luk bütçeden sadece 600 bin avro ’sunun kullanıldığı bilinmekte.

Ne diyelim ?

Aynen, Kurtlarda aynen artan Bilgi, kapital ve eğitim göçleri ve göçmenleri gibi Hollanda’yı kalıcı vatan seçtiler. Bilinmez ama var olan yönetim sistemi Kuvvetler ayrılığında yasama ve yürütmenin kendi görevlerinin en iyisini yapmaya çalışan Monarşik Demokratik bir ülke Hollanda Krallığı. Kurtlar’ da Hollanda’yı sevdiler veya mecburiyetten ikameti kalıcı eylediler.

Ne diyelim, 150 halk temsilcisinin görev yaptığı Hollanda Meclisi’nde ( Tweede Kamer ) 6 temsilciyle temsil edilen Hayvanlar için Parti / Partij voorDieren PvdD“ 20 yıldır etkisini artırarak devam etmekte.

Hollanda’da var olan yönetim biçimi olan; “Anayasal Monarsik Parlamenter Demokratik Dual Sistem; i “. Kurtlarımızda Hollanda Demokrasisini severek bizlerle hep birlikte yaşamaya karar verdiler. Ne mutlu hepimize