Yaşamın Dengesini (Balansını) Bulabilmek


  • Kayıt: 12.03.2023 09:44:07 Güncelleme: 12.03.2023 09:45:44

Yaşamın Dengesini (Balansını) Bulabilmek

Nejat Mustafa Sucu

Yaşamda her zaman istenen, hep kendi lehimize ayarlanmış balansları ve dengeleri bulmak çok çok zordur. Neyi istediğimize ve neleri hedeflediklerimizle de bağlıdır yaşantımızın dengeleri Yaşamda gerçek olmayan ve ütopyalarla dolu beklentilerimizle yaşantımız hayal kırıklıkları ile doludur.

Ben kendimi ve çevremi yazarak, bir bütün ve harmoni içinde değerlendiriyorum. “Var olduğun, sahip olunandan memnun, tatmin, mutlu ve huzurlu olabilmek en önemlisi “Tabii daha güzeli için daha iyisi için, kendin ve çevren için bir değer olabilmektir yaşam. Geride, arkamızda bir iz bırakabilmektir yaşam.

Yabancı ülke Hollanda, bir bakmışım kendi ülkem oluvermiş

Hollanda’da yaşamın 42’ıncı yılını doldurduk. Benim için küçük bir adamın büyük, güzel ve güzel yaşananlarla hep dopdolu bir yaşama sahip olabilmenin bir özeli ve doğallığı var.
Bilinmezlerin yanında bilinenler, gelinen ve alınan yol. Bir 42 yıl o kadarda çabuk geçiverdi canlı canlı hep birlikte bir yaşam hikayemiz.

Hedefleri düşük tutmak

Genelde küçük küçük başarılar, ulaşılan lezzetli hedefler, gerçekleşen faaliyetler ve mutluluk veren bir yaşam. Arkamıza bir bakmışız kocaman bir 42 yıl.

Alınyazısında 2 Vagon toplanan, kocaman kocaman o ela ve kara karpuzlar.
Geride kalan küçükler, başaklar, kelekler biz bize kalmıştı. Geride kalan o giden kocaman kocaman daha sulu sulu ve lezzetli idi. Bizim yaşam dengemizdir Alınyazısındaki Karpuz hasadıdır bizim yaşantımız.

Yaşamda her ne kadar özgür döşünsek, her ne kadar modern toplumsal olaylara bakabilsek te, hiçbir zaman istenen bireysel ( IK ) özgür yaşantım olamadı. Var olandan, sahip olduğumuz toplumsal değer ve yargılardan uzaklaşmadan, Hollanda gerçeklerini bir kenara da koymadan orta yolu aradım.

“Orta yolu ve Orta solu“

Bulduğumu zannederek , bazen de kendimi mutlu edercesine kandırarak orta ve güvenli yolda “bir adım geri ve iki adım ileri bilircesine yaşamayı denedim.

Kişiliğim, inancım, eğitimim, fiziksel ve ruhsal gelişimim, Hollanda toplumunun hür ve özgür düşünce ve iradesiyle hiçbir zaman bana mantıklı ve bilimsel düşünceye (logica ) dayanmayan kendi edebim ve ahlakımla aşırı, Ortodoks, fündament, ultra, militan ve partizan düşünce ve eylemlerden uzak kalmayı denedim.

Doğru bildiklerimiz çok zaman eriyen bir Buz dağı gibi yok olandır. Doğrularımız o zaman doğrudur ama yarın doğru olmayabilir. Bildiklerim ve tecrübelerime göre kesin doğruculukta yoktur ( Absolute waarheid / absolute realite)
Her doğrunun yarısı, eğrisi, siyah ve beyazın yanında grisi ve tam bütünü olmayan ütopik bir yaşam.

Bitmeyen bir gelecek umutları ve yeni yaşam heyecanları 

Herhalde ben hiçbir zaman geleneksel bir emekli olamayacağım. Zamanım olsa idi, neden Antakya'da Hollanda sağlık ekibine mütercimlik görevi olmasın mı ?

Bu hafta ilk başvurum tamamlanır

• Evet gelecekte ben ve sizlerin yapabileceğimiz kadar görev varki. Almelo ‘da neden gereksinimi olan fakirlere, yaşlılara buluşma ve yardım Socio Work olmasın ?

• Neden deprem bölgesinde kimsesiz çocuklar için 500 yataklı yaşam ve mutluluk köyü olmasın ?

• Neden Deprem bölgemizde Antakya’da 500 yataklı Engelliler rehabilitasyon köyü gerçekleşmesin ?

Neden 11 şehrimizde engellileri engelsiz kılacak 11 bin elektrikli sandalye kampanyası olmasın ?

Yazmaya ve başvurulara bugünden itibaren başladım.

Yaşıma ve başıma uygun ve uyumlu bir yaşam

Yaşamda her dönem yaşamı yaşıma ve başıma göre yaşamayı denedim. Her dönemde yaşımıza ve başımıza göre mutlu olabilmeyi deneyebilmek ne güzeldir beni anlayabilen dostlar.

Saygı ve sevgilerimle.