Fenomen densizliği


  • Kayıt: 16.07.2023 09:50:39 Güncelleme: 16.07.2023 10:01:11

Fenomen densizliği

Yasemin Kepil

Bir resetle, güncellemeyle kalp ayarlarımızı yerine getirebilme imkanımız var mıdır?

Geri dönüşüm, asıla ve özüne dönüşüm mümkün müdür?

80’ lilerdenim, hani teknolojide bilgisayar şu kocaman kafalı gri renk, ekranı siyah, yeşil yazılı harfler. İşte tam o bilgisayarların çıktığı ve biz o zamanın çocuklarının oynadığı pacman tetris oyunlarını hatırladınız mı?

Her evde yoktu ama bilgisayar. Yani şöyle söyleyeyim o zamanın çocukluğunu öldürmemişti henüz masum bilgisayar. Bir iki tetris ve pacmandan sonra nesilde geri dönüşüm öze ve asıla dönme arasındaki çizgi ince idi.

Doğal, samimi ve fantezi dolu beyin gücümüze dönerdik. Derin sohbetlerin, insanların samimi ilgilerinin ve dürüst açıklamaların olduğu ortamlarda büyüdük biz.

Şimdi dönüp baktığımda bu ortamlardan ve samimiyetlikten hiç ama hiç bir eser kalmamıştır.

Sosyal medya kullanılması kaçınılmaz bir asırdayız. Bende dahil 9-10 yaşında başlanıyor sanal aleme dalış. Daha o yaşta özler ve asıllar içlerinde derin derin yerlere gömülmeye mahkum ediliyor.

Çocuk ve yetişkin proğramlanmış robot gibi, gerçeksiz, özelsiz bir kişilik olmaya yol almış gidiyor. Duyguların, benliklerin ve samimiyetin bittiği noktadayız sosyal medya.

Tabiki çoğuldan bahsetiyorum, sözüm ona sosyal medyanın özellikle fenomen olma yolunda kullanılan en başarılı araçtır.

Fenomen olma yolunda kaybedilen samimiyetlikler, asıllar ve gerçekler.

Bu zamanda eğitim, seviye ve kişilik önemsiz olmuş. Yerine özelinde çıplaklık, toplumsal beklenti üzerinde karakterini ve kişiliğini yönlendirme yolunu tutmuş nesil ve nesiller yetiştirmekteyiz.

Vay bu hale diyenler azınlıkta. Umrumda değil milyonlarca takipçim var, herkes beni tanıyor onuru yaşayanlar çoğunlukta.

Sözüm kendini, özelini ve benliğini hiçe sayıp dengesizce fenomen yolunda kişiliğini kaybetmişlere dır. Vay haline!

Ticari olsun, topluma sağlıklı ve eğitimli yürüme yolunda olan bir çoğunuda takdir edemeden geçinilmez. Sosyal medyayı bir şeyler vererek ve bir şeyler alarak amaç kendini geliştirme ve yahut ekmek parası ise buna saygım sonsuzdur. Kişiliğini ve özelini yerlere sermemek şartıyla!

Mutluluğunu, yaşadığın bir anı paylaşmakta tabiki bir sakınca yoktur. Lakin fenomen yolunda, ilgi çekme yolunda ve kendi egosunu tatmin etme yolunda olan ciddi kompleksli karakterler vardır kı sosyal medyada diyorum saygı sıfır!

Lafını sözünü bilmeyen, oturup kalkmasını, adabı ve terbiyeyi bilmeyen başı boş kafesten uçmuşlar maalesef çoğunlukta. Ve acı gerçek şu ki bu çoğunluğu meşhur ve fenomen olma yolunda kullananlarda çoktur. Acırım bu hale! İki kelimeyi bir araya getirip konuşamayan kendini sıfır geliştirmiş ama özelini yerlere serdiğinden ilgiyi alakayı yakalamış kendini aşmış zihin.

Bu zihnin reseti yoktur artık! Error verir ve geri dönüşümü sonsuza dek kapanmış tır.

Ruhuna El Fatiha!