İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (İGMG) Türkiye’de Örgütlenmeye Devam Ediyor, Kayseri Şubesi Hizmete Açıldı

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (İGMG) Türkiye’de Örgütlenmeye Devam Ediyor. İstanbul ve Konya’dan sonra Kayseri Şubesi ve Hasene Derneği hizmete açıldı...


  • Kayıt: 30.07.2022 22:13:30 Güncelleme: 30.07.2022 23:01:04

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (İGMG) Türkiye’de Örgütlenmeye Devam Ediyor, Kayseri Şubesi Hizmete Açıldı

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (İGMG) Türkiye’de Örgütlenmeye Devam Ediyor. İstanbul ve Konya’dan sonra Kayseri Şubesi ve Hasene Derneği hizmete açıldı.

55 Yıldır Avrupa’da ve Tüm Dünya’da Hizmet veren İGMG Teşkilatları Artık Türkiye’de Faaliyet Göstermeye Başladı. İstanbul Konya gibi Büyükşehirlerde Hizmet Vermeye Başlayan İGMG ve Hasene yardım Derneği artık Kayseri’de Çalışmalar Yapmaya Başladı. Kayseri Hunat Mahallesinde hizmet sürdürecek.

Açılışa İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) genel başkanı Kemal Ergün, Kayseri Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, T.C İletişim Başkanlığı Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Arslan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Cemal Ergün ve çok sayıda Milli Görüşçü katıldı.

Açılış konuşması yapan İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) genel başkanı Kemal Ergün, Türkiye Bölgemizin Kayseri Şubesi’nin ve Hasene Vakfı’nın faaliyetlerine ev sahipliği yapacak, bünyesinde teşkilatımızın birçok çalışmasının gerçekleştirileceği yeni hizmet binamızın açılışını yaptık. Hem teşkilatımıza hem de yöredeki bütün kardeşlerimize hayırlı olsun dedi.

İGMG KİMDİR?

IGMG’nin Tarihî 1960’lı yıllarda başlar.

Avrupa ülkelerinde çalışmak üzere Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerden de milyonlarca Müslüman Avrupa’ya göç etti. 1970’li yılların başından itibaren Türk işçiler, küçük cemaatler oluşturarak namaz kılabilecekleri küçük mescitler etrafında toplandılar. 80’li yıllara gelindiğinde ise, bu küçük cemaatler bir araya gelerek bölge ve federasyonlar oluşturdular. Bu kuruluşların bir “Genel Merkez” oluşturma ihtiyacı, cami inşaası, hac ve umre organizasyonları, imam ve dinî hizmet veren irşad görevlilerinin temini ve eğitimi gibi çeşitli dinî hizmetlerin yerine getirilmesi için bir zorunluluk oldu.

1995 yılında kurulan İslam Toplumu Millî Görüş, kurulduğu dönemin ekonomik ve sosyal gelişmelerinin şekillendirdiği süreçte, toplumsal gerçeklere göre davranarak programlar oluşturdu. Bu plan ve programlar çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları ile IGMG her geçen gün hizmet götürdüğü bölge, şube ve üye sayısını artırarak, bugün bulunduğu Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları arasındaki konumuna ulaştı.

IGMG bugün 7’den 70’e hizmet sunan bir kuruluş olarak, bünyesinde barındırdığı Kadınlar Teşkilatı, Gençlik Teşkilatı, Üniversiteliler ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı ile birlikte 2500 civarında şube sayısına sahiptir.

Avrupa’da, İskandinav ülkelerinde, Balkanlarda, ayrıca Avustralya, Japonya, Amerika, Türkiye, Kırgızistan ve Kanada’da hizmet veren köklü bir teşkilat olma vasfını taşımaktadır.

3’ü müteşebbis olmak üzere 40 bölgede, 20.000 civarında idareci ve 170.000 civarında üyesi ile yüz binlerce insana yönelik hizmetlerine aralıksız devam etmektedir.

Ayrıca İGMG daha önce yaptığı açıklamda her hangi bir politik parti ile ilişkisi olmadığını açıklamıştı.

Detaylı Bilgi için https://www.igmg.org/tr/hakkimizda/

Haber: Furkan TURGUT