Türkiye’deki mal varlıkları araştırması devam ediyor


  • Kayıt: 21.12.2014 22:18:00 Güncelleme: 24.12.2014 12:18:00

Son dönemde Hollanda’daki makamlar Dışişleri Bakanlığı aracılıyla, Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’deki mal varlıkları araştırmaları sıklaştırdı. Genellikle Hollanda’da sosyal ödenek alan veya emekli olup ek sosyal ödenek alan kişileri kapsıyor.

 

Hollanda’daki makamlar ne zaman bu araştırmaları başlatıyor ?

 

* Bir kişinin makamlara şikayeti üzerine ;

 

* Uzun bir süre Hollanda’da olmayıp ve makamlar tarafından gönderilen mektuplara cevap verilmediği taktirde;

 

* Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden yararlanıp ve ikamet adresini Türkiye’deki adres bildirildiği taktirde;

 

* Türkiye’ye sıkca giriş ve çıkıs yapıldığı taktirde;

 

* T.C kimlik bilgilerinizi makamlara kendi isteğinzle verildiği taktirde.

 

Hollanda’daki makamlar Türkiye’deki Hollanda Konsolosluğu aracılığıyla bu araştırmaları gerçekleşmektedir. Bu araştırmalarda Türkiye’deki emlakçılardan değer tespit raporu istenmekte, hatta komşular ve muhtarlığa kadar araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda mal varlığınını sosyal makamların limiti geçtiği taktirde tüm yapılan ödemeler geri talep edilmekte ve yanısıra para cezaları ödenmesi gerekmektedir. Hatta Hollanda’daki savcılık tarafından soruşturma başlatılabiliyor.

 

Bu durumlarda yasal haklarınız vardır. Yapılan araştırmalara itıraz edilebilir ve başka bir emlak veya bilirkişi tarafından ek rapor hazarlanabilir, araştırmayı ve sonucunu yargıya taşıyabilirsiniz. Önemli bir husus ise, Türkiye’deki Tapu Dairesi’nden aldığınız satış ve değer raporu Hollanda’daki mahkemeler tarafından değer tespiti olarak kabul edilmemektedir.

 

Saygılarımla

 

Geniş Bilgi İçin: 026 351 00 04