Bireysel Mutluluk…


  • Kayıt: 28.10.2018 01:56:00 Güncelleme: 31.10.2018 23:58:00

Bireysel Mutluluk…


Bireyin mutlu olması, bireysel başarı ve toplumların bireylerden oluştuĝunu çok zaman unutur, bireylerin ailesi ve toplum için yaşadıklarını düşünür ve var olan yargı, deĝerlerimizide ona göre deĝerlendiririz ve düzenleriz.


Mutlu bireylerden başarılı ve uyum içinde yaşayan toplumlar oluşur…


Hollanda’da yaşayanların yüzde 54 ‘ü hiç bir inanç grubuna baĝlı olmadıklarını belirtmekteler. Hollanda’da yaşam biçimleri, tercihler, inançlar var olan “ Sosyal Hukuk Devletin “, konrol eden yaptırımcı bir rejimi ile yan yana yaşamaktalar.


HIç kimse başka birini sevmek zorunda olmadıĝı, ancak saygı göstermek zorunda olduĝu bir toplum. Tabiki olumlu yönlerinin yanında, eksik ve olumsuz yönleride mutlaka olacaktır.


Yeni nesiller, bir önceki nesillerin kopyası mı olmalı ?


Bana göre hayır. Çocuklarımızın bizlere, tıpatıp benzemesi aslında yeni nesilin geri kaldıĝını gösterir. “Ben babamdan bir adım ileride, benim çocuklarımda benden bir adım ileride olmalıdır “. Bu tespbitimde birazcık doĝruluk payı olmasaydık insanlıĝın bugünkü seviyeye gelmesi mümkün olabilirmiy di ?


Aslında, burada biraz zihinsel jimnastik yapma ve insanımızı biraz düşünmeye teşviki amaçladım. Her yazdıĝı doĝrudur diye bir tezim de yok. Tabiki bende geçmişte yanıldıĝım zamanlar olduĝü gibi, gelecekte de yanılacaĝım konular, insanlar ve toplumsal olaylar olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.


Nejat Sucu