Vur Patlasın, Çal Oynasın Gençlik..!


  • Kayıt: 26.02.2019 14:16:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:24

Vur Patlasın, Çal Oynasın Gençlik..!


Hollanda’da genelde sonuçlarla meşgül olmak yerine, sorunlara çözüm aramak yerine, var olan ve olacak sorunların nedenleriyle meşgul olarak var olan yaşamı olduğunda da zor kılmaktayız.

 

1 Ocak 2019’dan Sonra?


Hollanda’da yaşam 1 Ocak 2019 sonrası daha  pahalı ve dar gelirlilerin kaliteli bir yaşam sürmesi dahada zorlaştı.

 

Neler Pahalandı?


Enerji, yakıt, konut vergileri, sağlık giderleri, temel gıda tüketim maddeleri, hizmet giderleri, çöp toplama, arıtma işlemleri, bakım, eğitim ve konut giderlerinde gözle görülür bir artış yaşandı.


 Gelir vergilerinin artırılmasından elde edilen net gelir bir çırpıda yok olduğu gibi birde cebimizde bir kahve içecek sentimiz bile kalmadı.


Yine Orhan Veli Kanık ‘ın “ Kevgir misin be kardeşlik “ şiir’i aklıma geldi


“cep delik, cepken delik 
yen delik, kaftan delik
don delik, mintan delik
kevgir misin be kardeşlik.’’


Politika Çözüm Üretmiyor..!


Evet, politika durmadan, en küçüğünden en büyüğüne kadar, yaşlısından gencine, etnik kökeninden, saf Hollanda partisiyim diyene kadar hepsi konu ve sorunları manipüle ederek, demagoji yaparak, popülüst konuşarak,  ütopik çözümler, ötekeleştirme, bölme, ayırma ve sorunlara Günah Keçisi (zondebok )aramakla meşgüller.


Kimileri bu yeni politkalardan puan toplarken, kimileri oy kaybetme telaşıyla panik içinde futbol oynamayı denemekteler. Tabiki panik futbol la maç kazanamıyacağımız gibi, panik politikalarla var olan sorunlara çözüm bulamıyacağımız kesindir.

 

Çözüm Nedir O Zaman ?


Gençlerin var olan sorunları da umurunda bile değil. Gençler düşünmüyorlar, gençler soruna cevap aramıyorlar, gençler olgunlaşmıyorlar ve gençlerde toplumsal sorunlarda sorumluluk taşımıyorlar. Avrupa yaşam biçimine uygun bir gençlik “Vur patlasın, çal oynasın bir gençlik “  oluştu bile.


Bilinmez ama, bellidir ki bireysel tercihler, bireysel mutluluktan başkasını düşünmeyen Kapitalist tüketim toplumuna uygun bir gençlik ve gençlerimiz var artık. Bilinmez ama, bilenlerin yanında, bilinmeyenlerle birlikte o gençlerimizin tercihleri doğruda olabilir.


Gençlerimizi oldukları gibi kabül ederek ve severek hep birlikte mutluda olabiliriz.Onların bizim gibi düşünmesi, yaşaması ve bize benzemeside yaşamın doğal kurullarına ters olurdu herhalde.


Benim görüşlerim bir tesbitin yanında var olan sorunlu yaramıza parmak basmaktı.


Saygılarımla,

Nejat SUCU