Bende Payımı İsterim!..


  • Kayıt: 24.12.2019 23:28:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:34

Bende Payımı İsterim!..


Evet bu yıl yine Hollanda Bütçesi 14 milyar euro fazlalık verecek.


Hollanda ekonomisinde yine olumlu rüzgarın esmesi ve Bahar ikliminin devam etmesi bizler içinde tabiki olumlu.


5 saat önce haberlere düşen bu önemli haber üzerine, Hollanda’nın devlet kurumları, sağlık ve eğitim sektörleri ne kadar pay alabiliriz diyerek çalışmaya başlamışlardır bile.


Ya bize düşen pay?


Bizde tabiki genel olumlu gelişmelerden olumlu olarak etkileniyoruz. Ama Türk – Müslüman Göçmenlerin (NederTurken) gelecek yıllarda planları ve projeleri var mıdır ? Ben bilmiyor ve okumuyorum.


Toplumsal sorunlarımız olduğu kesin. Yaşlılık, fakirlik, sağlık, gençlik, yalnızlık ve kadınlarımızın toplumsal yaşama ve ekonomiye katılımları gibi sorunlarımızın olduğunu yazıyor ve çiziyoruz.

 

Ne gerekli ?


Evet, aslında var olan vakıflar, dernekler ve federasyonlardan çok büyük beklentilerim yok. Gönlüm istiyor ki yanılayım.
Gelecek yıllar için sadece Hollanda ve Avrupa yaşamına ve katılımına yönelik misyon, vizyon, çalışma planları ve sonunda gerçekçi proje grublarının ve planlarının olması gerekir.


Aslında hepimize ve hepinize iş, istihdam, aş var. Yeterki onu hissedelim, görelim, bir günde 16 saat, haftada yedi gün ve bir yılda 365 gün çalışalım. 

 

Saygı ve sevgilerimle mutlu yeni yıllar.

 
Nejat Sucu