Öyle Bir Zor Soru Ki…. Hollanda’ya yerleşmek istiyorum siz ne dersiniz?


  • Kayıt: 02.03.2020 08:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:44

Öyle Bir Zor Soru Ki….

Hollanda’ya yerleşmek istiyorum siz ne dersiniz?

 

Yaşam kaliteniz, geliriniz ve Türkiye’de yaşamaktan mutlu iseniz hayır derim. Gurbet, Hollanda yeni bir başlangıç. Bir ağacın kökünden koparılıp, sürüklenip bir kenera tutunmasına ve tutunduktan sonra  yeniden kök salmasına benzer gurbet.


Göre Kasabası’ndan Nevşehir’e akıp giden Göre Çayında, sellerin kenera vurduğu ve kenarda yeni bir yaşama yeniden başlayan Söğüt ağaçlarına benzetirim Gurbeti. Kenera tutunan  Söğüt ağaçları köklü değildir, cılızdır, iyi beslenemezler, boyunları eğri ve iğreti dururlar yerlerinde. Yerleri ve yeni sahip oldukları dere kenarı onlara ait değildir. Her an gelecek bir selin önüne katıp götürmesi çokta zor değildir. Genelde sahipsizdirler, yerleri, yurtları ve sahipleride yoktur.


Yeniden kök salmak, yeniden yaşam kurmak tabiki ilmik ilmik emek ister. Birde nerde, kiminle ve nasıl yaşam ortamında olacaksınız bilemem tabiki.


Bütün bildiklerimin yanında bilmediklerimde var. Eğer “ Vur patlasın, çal oynasın “ bir karektere sahipseniz  denemekte yarar var derim. Bunun yanında var olan imkanları olan zengin bir ülke Hollanda. Güvenli, pahalı ,özgür ,bireysel egoları gelişmiş bir ülke Hollanda.

 

Haftanın beş günü çalışıp, sadece kendi bacaklarınızın arasında yemeği başarabilecekseniz o zaman bencil yaşama uygun bir ülke. Memlekette sahip olunamayanlara belki burada sahip olmak mümkün’.


Uzun yıllar Hollanda’da yaşarken, ha bugün ha yarın memlekete dönelim derken, bir bakarsınız çocuklar ve torunlar olmuş. Bilmeden bir bakmışınız 2 veya 5 yıl geldiğiniz Hollanda’da 50 yılınız geçmiş.

 

Neden Türk yaşlıları Hollandalı emsallerine göre 4 kat daha fazla Demans hastası oluyorlar?


Birden fazla nedeni olduğu kesin. En büyük nedeni bana göre; doğdukları topraklara geri dönememe umutlarının yok olması ve kaybolmasıdır 

 

“Umutsuz ve mutsuz insanımız Demans olmasında ne  olsun“? 

 

Bir yerleştiniz mi. Gurbet bağımlılığı içinize bir girdi mi, o zamanda doğduğunuz memlekette mutlu olamazsınız. Evet Gurbet aynı zamanda bakteri ve bir çeşit virüstür içimizde.

 

Neden Türkiye zenginleri Malta tabiyetini satın almakta?


Geçen  günlerde Hollanda  basınında Malta tabiiyetinin satılmakta olduğunu okudum. Hollanda Temsilciler Meclisininde gündem maddesi. Yapmış olduğum bir kısa araştırmada toplam;  € 850 bin avroluk bir yatırımla sahip olunduğunu okuyorum. Malta Devleti’nin resmi gazetesinin verilerine göre;  parayı bastırıp Malta tabiyeti ( Pasaportu) alan  Türk sayısı 78. 

 

Malta tabiiyeti, 27 AB ülkesinde eğitim, iş, istihdam, ticaret ve girişimcilik olanağı vermekte.


Bazıları bir Avrupa Birliği ülkesi tabiiyetini ayrıcalık ve gelecek garantisi olarak görmekte iken, bugün Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayanların büyük çoğunluğu kendini Hollanda’nın, Almanya’nın , Belçika’nın  ve Fransa’nın bir parçası hissetmiyorlar. Yaşam her zaman siyah ve beyaz olmayabiliyor, bazende yaşam gri olabiliyor.

 

Gelelim olumlu yönüne


Gurbet bol kazanç, çocuklarına eğitim, iş ve istihdam demektir. Gurbet insana kaliteli, yürümeyi, giyinmeyi, yaşamı öğretir. Gurbet insanı olgunlaştırır ve geliştirir. Biz yine olumlu yönden var olan olanaklardan bakalım derim.

 

Siz Hollanda’yı en azından gelip görebilir ve daha sonra karar verebilirsiniz. 

 

Güzel ve olumlu umutlarla başlamazsanız pişman olursunuz. 

 

Saygılarımla,

 

Mustafa Nejat